Çilimli belediyesi ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi işbirliği ile Çilimli’de yapılacak olan 108 için düzenlenen kura töreni yarım kaldı. Nedeni ise mükerrer kura....

Konutlara başvuru 105’te kalınca, kura için Çilimli Öğretmenevi’ne gelen vatandaşlar “Bana çıkar mı” korkusu yaşamadı, ancak kura için hazırlanan toplarda bir dairenin iki kez yazıldığı ortaya çıkınca yaşanan karışıklık nedeniyle kuralar ertelendi. Çilimli konutları için yapılacak olan kura töreni cumartesi için tekrarlanacak.

Çilimli Konutları ile ilgili yaşanan süreçte daha en baştan talihsizlik ile başladı. Yaşanan sıkıntıları daha kura başlamadan bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mehmet Acar bir bir saydı.

Çilimli Belediye Başkanı Mehmet Acar, aslında bu konutlar nedeniyle vatandaşların belediye başkanına teşekkür etmesi gerektiğini, ancak konut projesi için geçen bir yılın ardından kendisinin vatandaşlara teşekkür etme ihtiyacı duyduğunu söyledi.

Bunun nedeninin bir yıl boyunca kontenjanı doldurmak için çektikleri olduğunu söyleyen Acar, konut projesinin birkaç kez iptal edilmenin eşiğinden döndüğünü, kendisinin başvuru süresinin uzatılması için defalarca Ankara’ya gitmek zorunda kaldığını, kontenjanı doldurmak için eşinden dostundan ricacı olduğunu ifade etti.

Sonunda bu güne geldiği için mutlu olduğunu belirten Acar, bir daha böyle bir işe girişmesinin söz konusu olmayacağını söyledi.

Acar’ın konuşmasının ardından geçilen ve zemin artı iki kat esasına göre inşa edilen konutlar için başvuran 105 kişinin evlerinin belirlendiği kura sırasında bir daire iki topun içinden çıkınca, bir süre ara verildi ve topların içindeki kağıtlar kontrol edilerek işin içinden çıkılmaya çalışıldı. Ancak sorun tam olarak çözülemeyince kuranın ertelendiği ve cumartesi günü tekrar edileceği açıklandı.