Turizmde marka olmayı hedefleyen Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, göreve başladığı iki yılın genel bir değerlendirmesini yaptı.



MANŞET Programı'nda Erol Tayhan'ın sorularını cevaplandıran Yığılca Belediye Başkanı Yiğit, ilçenin turizmle anılan ve tanınan bir ilçe olmasının planlandığını belirterek Sarıkaya Mağarası ve Saklıkent Şelalesi'nin yol problemini gizlemedi.

SAĞLIK TURİZMİ GELİYOR
Bu iki turizm değerimize alternatif yol çalışması içinde olduklarını kaydeden Başkan Yiğit Yığılca için bugüne kadar hiç duyulmamış yeni bir çalışmayı izleyicilerle paylaştı.Yığılca'nın Bolu 'dan farklı olarak her çeşit ağacı barındıran bir özelliğe sahip olduğunu belirten Yiğit,  Yığılca'nın bundan böyle sağlık setörüyle anılan bir ilçe olacağını söyledi.Yiğit:"Sağlık turizmi bölgede ilk olacak. Yaklaşık 30 dönümlük bir orman alanımız var bunu sağlık sektörü için kullanacağız ..Bölgemize hayırlı olsun" dedi:

ÇİMENTO FABRİKASI İSTİHDAMI SAĞLAYACAK...
"Yığılca benim kucağımda büyüttüğüm adeta bir çocuk" diyen Başkan Yiğit, çimento fabrikasının kurulacağı köylerde verimsiz arazilerin yer aldığını hatırlatarak önemli bir tespitte bulundu:"Yığılca benim çocuğum boyutunda olan bir yer.. Ben Yığılca sevdasıyla 40 yıl sonra işimi gücümü bıraktım Yığılcama hizmet noktasında  Yığılca'ya geldim.Yığılca benim çocuğum ben burayı kirletmem kirlettirmem. Dünyadaki son sistemle yapılacak olan çimento fabrikası çevreyi kirletmez. Çevreyi kirletmeyecek..Herkes bundan emin olsun" dedi

Dünyadaki filtre sisteminden de bahseden Başkah Yiğit çimento fabrikasının çevreyi kirletmeyecek özellikte olduğunu söyledi.           
YETİŞTİRME YURDU'NDA YETİŞTİM
Her zaman geçmişiyle övündüğünü ve hiç bir zaman saklamadığın ifade eden Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, çok zor şartlarda geçen çocukluk ve gençliğinden örnekler verdi.Geçim için zaman zaman simit sattığını da saklamyan Başkan Yiğit, Yetiştirme Yurdu'ndan arkadaşlarıyla zaman zaman görüştüğünü ve onları da hiç unutmadığını dile getirdi.

HABER;E.TAYHAN