Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı Başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) yetkili kullanıcıları ve cevap onay yetkililerine yönelik olarak bilgilendirme ve genel değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Valilik Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıya; Valimiz Sayın Dr. Zülkif Dağlı’nın yanı sıra, Vali Yardımcısı V. Adem Keleş, kurum müdürleri ve CİMER sistemi kullanıcıları katıldı.



2018 yılında 5 binden fazla başvuru yapıldı
İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdür V. Gönül Günaydın Çabukoğlu, CİMER sistemi üzerinden alınan başvurular hakkında bilgi verdi. Çabukoğlu, 'İlimizde 2018 yılında telefonla aldığımız başvuru sayısı 1.148, şahsen büromuzdan aldığımız başvuru sayısı 190, internet üzerinden yapılan başvuru sayısı 4.013’tür. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Başkanlığından e-posta üzerinden gelen başvuru sayısı da 934’tür' dedi.  Valilik olarak CİMER’i önemsediklerini ve yakından takip ettiklerini söyleyen Çabukoğlu, CİMER in devletin vatandaşla direkt temas ettiği noktalardan biri olduğunu ve bu sebeple etkin kullanımının önem taşıdığını vurguladı.



'CİMER in sağlıklı işlemesi önemlidir'
Vali Dr. Zülkif Dağlı CİMER’in önemine vurgu yaptığı konuşmasında “CİMER ile ilgili biz geçtiğimiz ay bir değerlendirme toplantısı yaptık. Değerlendirme toplantısından sonra il müdürlerimizin de katıldığı birinci derece yetkililerinde bulunduğu geniş katılımlı bir toplantı yapılması düşüncesi hasıl oldu. Bu yüzden bu toplantıyı yapıyoruz. Tabi CİMER’in sağlıklı işlemesi önemlidir. Konunun Cumhurbaşkanlığımızca önemle ve hassasiyetle takip edildiğini hepimiz biliyoruz. Bu manada bizde hassasiyet göstermek zorundayız. Tabi burada cevapların zamanında verilmesi önemlidir. Cevaplar ile olabilecek taleplerin yerine getirilmesi vaktinde cevap vermek kadar önemlidir. Biraz daha somut çözüm odaklı cevaplamak, cevapları da işlemimizi tam olarak yaptıktan sonra vermek durumundayız. Zamanında cevaplar vereceğiz. İlgili personelde değişme olduğunda bunları bildirmek durumundayız. CİMER önemli, CİMER’i hassasiyetle takip etmek durumundayız. Bu toplantıda ilimizde CİMER’in genel durumunu değerlendireceğiz. Toplantımız hayırlı olsun” şeklinde konuştu.



Konuşmaların ardından CİMER Genel Koordinatörü Ayhan Yılmaz katılımcılara; CİMER 2018 yılı sayısal verileri ve CİMER sisteminin işleyişi, karşılaşılan sorunlar hakkında bir sunum gerçekleştirdi.



Haber: S.AYAN


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ