Akçakoca Belediyesi tarafından “Yap İşlet Devret” Modeli ile müstecire verilen turistik tesis inşaatı başladı. 10 Yıllığına ihale edilen turistik tesisin inşaat alanında Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, incelemelerde bulunarak açıklama yaptı.


2016’da açılacak

Başkan  Yemenici, ’Uzun zamandır atıl duran alan, bir yatırımcı talip çıktı ve Yap işlet Modeli ile 10 yıllığına turistik tesis inşaatı başladı. Bu alanda Pastane, Bir restoran ve 10 odalı butik otel gibi işletme olacak. Yani eski Çınar otelinin yeni versiyonu olacak. Bu alan uzun zamandır atıl kalmıştı. İnşallah İşletmecide arzulu istekli tahminimiz, 2016 yılında işletmeye açılacaktır.’’dedi.

Farkındalık yaratmak düşüncesindeyiz

İşletmeci ,Yusuf Yurtören ise yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: ’’Akçakoca’ya bu güzel turistik tesisi kazandırmak için çalışmalara başladık, halkımıza yeni sezonda hizmete başlayacağız.Farkındalık yaratmak düşüncesindeyiz.Burada bir tane, pastane, onun yanında bilinen bir balık restoran, ve bütün odaların farklı farklı dizildiği 10 odalı butik otel olacak,Kumsal plaj olarak kullanılacak,denize yapılacak olan iskelemiz, gelecek yıl yapacağız ve sudan yüksek olacaktır.Dalga boyunu ölçülmesinin ardından iskele yapımına başlayacağız.Umarım Akçakoca’ya hayırlı olacaktır’’(kaynak: haberakçakoca)