Genç Gönüllüler Derneği’nin Çocuk Hakları Seksek Oyunu, Düzce’deki okullarda çocuklarla buluşuyor. Uluslararası Çocuk Merkezi (ICC) tarafından yürütülen, Çocuklarla Birlikte Daha Güçlü / Küçük Destek Programı kapsamında desteklenen Çocuk Hakları Seksek Oyunu çalışması için Çilimli’ye gelen Genç Gönüllüler Derneği üyeleri öğretmenlere 1 günlük eğitim verdi.

Çocuk haklarını tüm çocuklar için erişilebilir kılmak için yola çıkan dernek üyeleri, Şerefiye İlkokulu’nda farklı köylerden ve ilçe merkezinden 48 öğretmenin katıldığı bir eğitici eğitimi gerçekleştirdi. Programa, Çilimli Kaymakamı Mahmut Şener, Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz ve Çilimli İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Yurttaş da katıldı. Eğitime katılan öğretmenlere oyun halıları Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz tarafından takdim edildi. Eğitici eğitimi için Çilimli’ye gelen Genç Gönüllüler Derneği Başkanı Eyüp Coşkun destekten ötürü teşekkür etti.

Öte yandan İstanbul’da başlayan ve bir çok ilden sonra Düzce’ye de ulaşan Çocuk Hakları Seksek Oyunu öğrencilerde çocuk haklarının daha ulaşılabilir ve anlaşılabilir olmasını sağlamayı hedefliyor. Çalışma kapsamında Mayıs ayı içerisinde bir de Çocuk Hakları Festivali düzenlenmesi planlanıyor.