Düzce Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne meslek elemanlarına Çocuk Koruma Kanunu hakkında bilgilendirme ve farkındalık oluşturma toplantısı düzenlendi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Zeki Yıldırım 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu konulu bilgilendirme toplantısı öncesi yaptığı açıklamada toplantının öneminden bahsetti.
Yıldırım, “İlimizdeki yaşanan istismar vakaları, gerek parçalanmış aile sayılarındaki çok yüksek artışlar gerekse suça sürüklenme oranları açısından son zamanlarda tüm bakanlıklarımızın birlikte Türkiye eylem planı hazırladığı uyuşturucuyla, mücadele çalışmalarını da kapsayan Çocuk Koruma Kanununun nasıl uygulanacağını konusunu anlatmak için bir araya geldik. Özellikle mahkemeler tarafından danışmanlık tedbirleri hangi kılavuz ile uygulanacağı ve bu uygulamalar sırasında karşılaşılan zorluklarla nasıl mücadele edilmeli, bu problemlerle ilgili hangi mercilere başvurulmalı konularında bir farkındalık çalışmasını yapacağız.” dedi.
Yıldırım’ın açıklamasının ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü psikologlarından Zeynep Elçelik ve Emel Ayşe Üvez’in sunumları basına kapalı bir şekilde yapıldı.

Haber; Y.SEVER