Düzce Belediyesi yine bir ilki gerçekleştirerek çeşitli branşlarda öğrencilere kurs vermek amacıyla “Çocuk Kulübü”nü kurdu.

7-14 yaşları arasında bütün çocukların faydalanabileceği kulüp bünyesinde fen bilimleri, fiziksel gelişim, zeka oyunları, değerler eğitimi, sahne sanatları, mutfak sanatları, dil, halk dansları, 5-6 yaş oyun, robotik kodlama, görsel sanatlar ve müzik atölyeleri oluşturuldu.

Kapalı Pazaryeri ve Aile Yaşam Merkezinde hazırlanan atölyelerin açılış törenine Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı ve eşi Nurgül Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ve eşi Nursel Ay, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, Düzce Belediye Başkan Yardımcıları Miktat Çelebioğlu, Özgür Sağlam ve Elif Sezer Cebar, atölyelerin oluşturulmasına destek veren kurum ve kuruluşların temsilcileri, vatandaşlar ve çocuklar katıldı.



“Kadın ve çocuklarımızın aynı ortamda olduğu her yer çok güzeldir”
Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı açılışta yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

“Bugün çocuklarımızın günü. Sabah karnelerini alan evlatlarımız şimdi de burada eğlenerek öğrenecek. Bir işin başarılı olmasını istiyorsak ona mutlaka kadın eli değmesini sağlamalıyız. Dolayısıyla kadın ve çocuklarımızın aynı ortamda olduğu her yer çok güzeldir. Okulların dışında çocuklarımızın böyle güzel etkinliklerle uğraşmaları onlar için çok faydalı olacaktır. Bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”



“Çocuklarımız ilgi alanlarına göre kendilerine geliştirecek”
Projeye gösterilen ilgiye dikkat çeken Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ise, şunları kaydetti:

“Çocuklarımızın boş zamanlarını verimli şekilde değerlendirmesi için bir projeye imza attık. Bu konuda arkadaşlarımız büyük bir özveri ile çalıştı. Kültür Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan bu kulüp sayesinde çocuklarımız ilgi alanlarına göre kendilerine geliştirecek. Düzce’mize, ailelere ve çocuklarımıza hayırlı uğurlu olsun.”



“Bir anne olarak vatandaşlarımıza böyle bir hizmeti kazandırdığımız için gurur duyuyorum”
Açılış töreninde proje hakkında bilgi veren Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Elif Sezer Cebar, yaptığı açıklamada projenin titiz bir çalışmanın ürünü olduğuna dikkat çekerek, şu ifadelere yer verdi:

“İstanbul ve Ankara’da benzer projeleri yakından inceledik. Kuruluş aşaması, içeriği ve sistemi hakkında yetkililerden bilgi aldık. Aslında bu projenin Düzce’nin önemli bir ihtiyacı olduğuna inanıyordum. Bir anne olarak vatandaşlarımıza böyle bir hizmeti kazandırdığımız için kendim ve kurumumuz adına gurur duyuyorum. Buradan çok sayıda çocuğumuz yararlanacak. Aileler de başvuru sürecimizin başından beri çok ilgi gösterdiler. Bu çalışmada emeği geçen herkese tekrar huzurlarınızda teşekkür ediyor, Çocuk Kulübümüzün ilimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”



Kısa süre içinde faaliyetlerine başlayacak “Çocuk Kulübü”nün açılış töreni eğitim atölyelerine destek veren kurum ve kuruluş temsilcilerine teşekkür plaketi verilmesi ve atölyelerin gezilmesi ile sona erdi.

Haber: Ö.YILMAZ