Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2014 yılından bu yana her yıl düzenlenen “Lider Çocuk Tarım Kampı” etkinliği Düzce’de gerçekleştirildi. Çocukları tarım, doğal yaşam ortamları ve bu ortamların yok olmasının insan hayatına etkileri konularında bilgilendirmeyi amaçlayan ve bu yılki teması “Beslenme ve Gıda İçin Biyoçeşitlilik” olan kamp kapsamında ilk gün Şehit Teğmen Uğur Altan İlkokulu’ndan gelen 4. sınıf öğrencilerine İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda “Biyoçeşitlililin Korunması ve Yenilebilir yabani bitki Türleri” konusunda eğitim verildi. 

Düzce’de yetişen yabani bitki türlerini tanıdılar
“Yenilebilir Yabani Bitki Türleri” konusunda eğitim alan teknik personel tarafından verilen eğitim sonrasında Gölormanı Köyü’nde bulunan özel bir işletme ziyaret edilerek Düzce’de yetişen yabani bitki türleri öğrencilere tanıtıldı. Öğrencilere, işletmeye ait modern ahır, kümes, kuluçka odası ve seraları gezdirilerek, bilgiler verildi.  



Ayrıca Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Harun Kabaoğlu, il müdür yardımcısı ve şube müdürlerinin de katılımıyla kampa katılan öğrenciler tarafından çiçek fidesi dikimi gerçekleştirildi. Çeşitli yarışmalar ve oyunların ardından ilk günün programı sona erdi.

“Ot Toplama Etkinliği”
İkinci gün Güzeldere Şelalesi mesire alanında bakanlık tarafından gönderilen “Yenilebilir Yabani Bitki Türleri Toplama Rehberleri” dağıtılarak bilgilendirme yapıldı. Düzce’de yetişen yenilebilir yabani bitki türlerinin bulunduğu alanda “Ot Toplama Etkinliği” düzenlendi. Yemek ikramının ardından “Yöresel Otlarımızı Tanıyalım" yarışması ile balon yarışı gerçekleştirildi.



Dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi
Üçüncü gün Kaynaşlı Sazköy’de bulunan Tekir Köy Evi ile küçükbaş hayvan işletmesi ziyaret edildi. Kahvaltı ikramının ardından kamp etkinliğine katılan öğrenciler tarafından tasarımı yapılan “En Güzel Toplama Defteri Benim Defterim” yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi. Ayrıca tüm öğrencilere bakanlık tarafından gönderilen çanta ve şapkaların dağıtımı yapıldı. Balon yarışması, mendil kapma yarışması, halat yarışı, çuval yarışının ardından program sona erdi.



5 yılda 210 çocuk yararlandı
Kampa ilişkin açıklamalarda bulunan Düzce Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Harun Kabaoğlu, beş yıl boyunca Düzce’de “Lider Çocuk Tarım Kampı” etkinliğinden toplam 210 çocuğun yararlandığını ve bundan sonraki yıllarda da ilave yenilikçi uygulamalarla kamp etkinliğinin devam edeceğini söyledi.

Haber: C:ÜSTÜNER