Alemdar Sokak'ın giriş kısmına yapılan kaldırım geçtiğimiz haftalarda çok tartışma yaratmış, taksi durağı olacak mı olmayacak mı konuşulmuştu. Esnafların satışlarını da etkileyen kaldırım, tam karşısında otobüs durağının olması sebebiyle İstanbul Caddesi’nde zaten sıkışık olan trafiği daha da sıkıştıracağı gerekçesiyle sürücüler tarafından da doğru bulunmamıştı.
Ancak tüm bu olumsuzluklara rağmen uygulamadan vazgeçilmedi ve taksi durağı hizmete girdi. Bu durumdan tek memnun olan taraf taksiciler. Tek araçlık yerin kimseye zararı olmadığını dile getiren taksiciler, “Herkes bu konuyu çok uzattı.” dedi.

Yapılan durağın ise yasalara göre de uygun olmadığı ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre, “İmar planlarında yol güzergâhı yolun ulaşım ve trafiğini aksatmayacak şekilde araç yolunda ya da yolun kenarında açılacak cep içinde taksi plakası belli en az 4 taksinin (yola paralel veya açılı) park edebileceği taksi park alanı ile en az 6 m2’lik kabin konulabileceği öğrenildi.

Mevcut yapılan cep durak ile arası 40 metreden fazladır. Taksi durak yeri belirleme kriterinde, tek yönlü yollarda gidiş yönünde yolun sağ tarafında yola paralel olarak yapılması şartı vardır.
Mevcut yapılan cep tek yönlü yolda gidiş yönünün solunda yapılmıştır. Kavşağın tam önünde olup otomobil giriş çıkışlarında kaza riski oluşturmaktadır.”





Haber: G. KARDUZ