Düzce'de yaz turizmi denilince ilk akla gelen adres olan Akçakoca'da şimdiden yeni sezona hazırlık başladı. Akçakoca Belediyesi'nin uzun zamandır üzerinde çalışarak koruma kurulu süreçlerini tamamladığı Kadınlar Plaji Projesi için nihayet Kale mevkiinde ilk kazma vuruldu. Geçtiğimiz ay ihalesi yapılan projenin 2017 yaz sezonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Deniz sezonunda iç turizmin önemli noktalarından biri haline gelmesi hedeflenen Kadınlar Plajı ile ilgili belediyeden yapılan bilgilendirmede projenin içeriği hakkında bilgiler paylaşıldı. "Kadınlar Plajı" adı altında sosyal yaşam merkezi şeklinde hizmet verecek olan projenin yaz sezonunun başlamasıyla birlikte hem Düzce'den hem de çevre illerden vatandaşlar tarafından yoğun bir talep gösterileceğine kesin gözüyle bakılıyor. Kadınların rahatlıkla denize girmesi ve çocuklarıyla keyifli vakit geçirmesi için onlara özel yapılan plaj için yaklaşık 3000 m2’lik alanda başlanan inşaat çalışmaları tamamlandığında bu alanda; pergolalar, çocuk oyun alanı, duş, wc, soyunma kabini, oturma ve dinleme alanı, şezlonglar, geniş yeşil alanlar ve peyzaj düzenlemesi olacak.

Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, "Deniz turizmi ile ön plana çıkan Akçakoca’da, bayan hemşehrilerimiz için hayata geçirilen plajın sadece ilçemize değil Karadeniz Bölgesi'ne bir kazanım olacak." dedi.

Çok üzülüyorum”

Öte yandan Kadınlar Plajı Projesi'ne ayrı bir önem veren Başkan Yemenici, 23 Ağustos'ta Öncü ekranlarına konuk olduğu Günlük programında bu konuya değinmişti. Özellikle hayata geçirmek istediğini belirttiği projelerden olan Kadınlar Plajı'na yönelik Yemenici şunları söylemişti: “Kadınlar Plajı için söz vermiştik. Kadınlar Plajı küçük bir alan... Özellikle hafta sonu tıklım tıklım oluyor. Ben çok üzülüyorum. İğne atsan yere düşmez. Arkada yapacağımız 5 dönümlük yeni alanla beraber kumsala ilave bir yeşil alan katıyoruz. Burada da güneşlenebileceği, çocuk emzirebileceği, mescidi, tuvaleti, hizmet alanlarıyla birlikle muazzam bir proje çizdik. Fakat kurulun izin verdiğini yapabiliyoruz. Yaratıcılığın sonu yok fakat koruma kurulları ve çevre kurulunun izin verdiğini hayata geçiriyoruz.”