Geçtiğimiz aylarda Çamköy halkının, köylerinde bulunan vahşi çöp depolama alanına çöp taşıyan kamyonları engellemesiyle başlayan çöp meselesi giderek bir kaos ortamının oluşmasına zemin hazırlıyor. Belediyeler adeta buldukları her yere çöp döker hale geldi.

Düzce Belediyesi, günlük olarak topladığı çöpleri, düzenli çöp toplama tesisinin inşa edilmesine kadar ilçe belediyelerin çöp toplama alanlarına döküyor. Ancak bu alanlar da vahşi çöp depolama olmaları nedeniyle ancak geçici bir çözüm sunabiliyor.

Çöp konusunda en fazla sorun yaşayan belediyelerden biri de Beyköy Belediyesi... Beyköy ve Düzce arasında bulunan bir fındıklık arazisine çöplerini döken Beyköy Belediyesi, yöre halkının tepkisi ile karşılaşıyor. Beyköy Belediyesi'nin başka bir çöp alanı ise Düzce'nin içme suyu ihtiyacını karşılayan Uğur Deresi'nin hemen yanında bulunan boş alanlar... Organize Sanayi Bölgesi'nden getirilen çöpler, burada iş makineleri ile açılan yerlere dökülüyor ve üzeri toprak ile kapatılıyor.

Düzce genelinde çöp sorununun kesin çözümü bulunmadan gelişigüzel yerlere çöp dökülmesinin önüne geçilmesinin zor olduğu değerlendirmesi yapılırken, her şeye rağmen bu konuda düzenli depolamaya geçilene kadar bir düzenleme yapılması zorunluluğu bir kez daha ortaya çıkıyor.