Türkiye Muhtarlar Derneği Düzce Şubesi köylerde çöp toplama konusunda yaşanan sıkıntıları çözüme kavuşturmak amacıyla Düzce genelindeki 24 köy muhtarı ile İl Özel İdare yetkilerini biraraya getirdi.

7 gündem maddesini sunan köy muhtarları Düzce İl Özel İdaresi Destek Hizmetleri Müdürü Nurettin Özcan ve diğer yetkililere beklentilerini iletti. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Türkiye Muhtarlar Derneği Düzce Şube Başkanı Yaşar Çengel, alınan kararları anlattı:

Çengel, “ Düzce'de toplanan çöplerle ilgili Düzce'yi 4'e böldük. 4 bölgeden 1.'sinin sıkıntılarını ele aldık. Köylerimizdeki Mahallelerin dağınık halde olmasından ötürü araçların giremediği bildirildi. Çöp döken vatandaşarın çöp dışında kül, inşaat molozları gibi çöplerden muzdarip olunduğu görüşüldü. Bundan sonra çöp poşetleri muhtarlara gönderilecek ve halka dağıtılacak. Köylere çöp konteynerları dağıtılmaya devam edilecek.”dedi.

 

Çengel, Toplantıda SEDAŞ'la ilgili sorunların da paylaşıldığı ve sorunların rapor halinde ilgili kuruma yazı yazılarak iletileceğini belirtti.

Çengel, “Sedaş'la ilgili sıkıntılarımız da oldu. Araçların giremedği büyük ağaçlar ve elektik hattlarında dalların kesilmesi konusunda taleplerimiz oldu. İnşallah bundan 3 bölgeyide önümüzdeki hafta yetkililerde çözüme kavuşturmak niyetindeyiz.”ifadelerini kullandı.

Çengel, önümüzdeki günlerde Vali, Belediye Başkanı, Emniyet Müdürü'nün de katıldığı daha kapsamlı bir toplantı düzenlemeyi düşündüklerini de sözlerine ekledi.

HABER;S.KAŞKIR