Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan bir dizi ziyaret ve istişarelerde bulunmak üzere Düzce’ye geldi. İlk durağı Düzce Valiliği olan Ceylan burada Düzce Valisi Dr. Dülkif Dağlı’yı makamında ziyaret etti.



Valilik ziyaretinin ardından Düzce Belediyesi’ne geçen Ceylan’ı Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, ilçe belediye başkanları ve ilgili birim müdürleri karşıladı.



“15 milyonluk yatırım atıl vaziyette duruyor”

Düzce’nin sorunlarının konuşulacağı istişare toplantısı öncesinde bir basın açıklaması yapan Bakan Yardımcısı Ceylan, özellikle Düzce’nin çöp konusuna dikkat çektiği konuşmasında şunları kaydetti:

“Bu vesileyle hem ziyaret hem bakanlığımızı ilgilendiren, Düzce’mizi ilgilendiren konularda arkadaşlarımızla istişarelerde bulunacağız. Özellikle Düzce’nin çevre sorunlarıyla ilgili konularda bilgi alacağız. Uzunca bir zamandır Düzce’nin kamuoyunu meşgul eden çöp sahası düzenli depolama sahasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunacağız. Düzce’mizin maalesef çöpleri vahşi bir şekilde depolanmaya devam ediyor. Yapılmış bir çöp alanı var, düzenli depolama sahası var. 15 milyon artı KDV’nin üzerinde bir masraf yapılarak yapılmış ama şuanda kullanılamıyor. Atıl vaziyette duruyor. Tabii il yöneticileri sayın valimi de ziyaret ettim, kendisi de ifade etti. Sayın bakanımız, bölgenin bakanı, milletvekili Faruk Özlü Bey ve diğer milletvekillerimiz de, il başkanlarımız, belediye başkanlarımız hepsi bu konuyu vatandaşımızı da rahatsız etmeden ama Düzce’ye yakışır bir şekilde bu işi çözümlemek için gayret içindeler. Biz de gerek düzenli depolama sahası, gerek hava kirliliği konusundaki durumu değerlendireceğiz.”



Haber: Ö .YILMAZ