Kullanışsız olduğu için geçmiş dönemlerde sık sık eleştiri konusu olan üst geçitler bu kez çöp yuvasına dönmüş görüntüsü ile halkın tepkisini seçiyor. Üstgeçitler içkicilerin mekânı haline gelmiş durumda. Taşları sökülen, etrafı çöp içinde kalan üstgeçitlerden her gün yolu düşen vatandaşlar oldukça rahatsız. Vatandaşlar, halkın bilinçsiz bir şekilde çöplerini yere atmasına sitem ederken, yetkilerin üstgeçitlerin temizliğini yapılmamasını da eleştirdi.

 

Nazmi Yüksel, “Burasını her Allah’ın günü temizliyorum. İnsanlarımız çok duyarsız. Ellerindekilerini yedikten sonra hepsini buraya atıyor. Ben her sabah işe giderken rakı şişelerini ben toplaya toplaya yürüyorum. Öğrenciler geliyor, buralarda olmayacak işler yapıyorlar burada herkesin içinde ayıp bir şey. Burası kontrol edilmiyor bir yana, belediye tarafından temizlenmiyor da.” Dedi.

 

 

BİLİNÇSİZCE KULLANILIYOR 

 

 

Yapıldı deyip kontrol edilmeyen, daha sonra temizliğine özen gösterilmeyen üst geçitlerin taşları da yerinden sökülmüş. Yapılmasının üstünden çok fazla zaman geçmemesine karşı vatandaşlarımızın geçitleri bilinçsizce kullanmaları pes dedirtiyor. Kırılan ve yerlerinden sökülen taşlar üst geçidin bir köşesine yığılmış tamir edileceği günü bekliyor.

 

Haber; G.KARDUZ