Katı atık tesisinin Düzce’nin en önemli sorunu olduğu ve bir an önce yapılmasının gerektiği bu gün bir kez daha gözler önüne serildi. Artık çöp sorunu ile baş edemeyen ve bir an önce katı atık tesisinin yapılmasını bekleyen ilçelerin yanısıra Konuralp Beldesi’ndeki vahşi depolama alanı da çöp sorununun günden güne büyüdüğünü gösterdi. Konuralp Beldesi Şehit Hüseyin Kıl Mahallesi'nde bulunan çöplük, mahalle sakinlerini adeta çileden çıkardı. Çöplüğün hemen yanındaki arazi sahibi Murat Sevim, çöp sorununun yıllardan beri beldenin kanayan yarası haline geldiğini söyleyerek, çöplerin artık kendi arazisine girdiğini belirti.

Sevim, “Biz bu sorunu kaç kere belediye başkanına ilettik. Burası kamu arazisi olduğu için bir şey yapamayız dedi. Yıllar geçti çöplük artık benim arazime girmeye başladı.Yeniden dilekçemizi verdik. Siz dilekçenizi verin gerekeni yaparız dediler. 11 ay geçti hala bekliyoruz.Çöpler benim tarlama 5 metre girdi. Gelipt tarlamızda çalışamıyoruz. Bu yoldan önceden iki araç rahatlıkla geçiyordu. Şimdi çöpler doldurdu şimdi bir araç zor geçiyor. Sabahları üst öğle saatlerinden sonra alt bölgedeki çöplerin kokusundan duramıyoruz.” Dedi.

Sevim, merkeze bu kadar yakın bir mahallede böyle çöplük olamayacağını dile getirirken, Şehit Hüseyin Kıl mahallesinin beldenin 7 mahallesi içinde en büyüğü olduğunu ancak sahipsiz olduğunu ifade etti. Ayrıca Murat Sevim, Boğaziçi Belediyesi’nin de buraya çöpünü döktüğünü iddia ederek, Düzce Belediyesi’nin katı atık tesisi yapması halinde çöplerin bu alana dökülmeyeceğinin söylendiğini