Yeni binasına taşınmasın ardından, çöplüğe dönen eski Düzce Lisesinin bahçesi Düzce Belediyesine tahsis edildi. Belediye başkanlığının son günlerinde İsmail Bayram’ın son hamlelerinden biri de bu oldu. Başkanlığı döneminde özellikle şehir merkezinde yeşil alan ve parkların artırılmasına yönelik çalışmalar yapan ve Orman işletmesi bahçesini kent ormanına dönüştüren Bayram, Düzce merkezde atıl durumda bulunan eski Düzce Lisesi bahçesini de aynı amaçla kullanıma açmak için Milli Emlak’la yaptığı görüşmeleri de görev süresi dolmadan neticelendirdi.

 

 


Düzce Lisesi’nin bulunduğu arazinin mülkiyet devri Milli Emlak’tan yeşil alan olarak Düzce Belediyesine geçti. Şimdi söz konusu alanın Yeşil alan olarak halkın kullanımına açılma görevi ise yeni belediye başkanı seçilen Mehmet Keleş’e kaldı.

 

 

 

Otoban bağlantısı onaylandı


Prefabrik okul binasının kaldırılmasının ardından Eski Düzce Lisesinin bahçesi molozlar ve çöplerle şehrin merkezinde sahipsiz bir görüntü sergiliyordu.

 

 

Öte yandan uzun zamandır konu olan ve adeta yılan hikayesine dönüşen otoban giriş-çıkışına ilişkin sorun da çözüldü. Düzce merkeze otoban giriş-çıkış bağlantısı projesini de İsmail Bayram’ın görevi bitmeden onaylattığı öğrenildi. İhaleye çıkacak aşamaya gelen bağlantı yolu için ödenek sağlanması da Yeni seçilen Belediye Başkanı ve siyasilerin yakın takibine kalıyor.

 

 

 

Haber;S.Kaşkır