Düzce Belediyesi tarafından 24 Kasım 2014 yılında yaptırılan Katı Atık Bertaraf Tesislerine ilişkin haber yayınlandı. Haberde, “Düzce ili belediyelerinin evsel atıkları topladıkları Düzce Merkez İlçe, Yığılca Yolu üzerindeki Hasanlar-Esençam Mevkii'ndeki, terkedilmiş taş ocağında Düzce Katı Atık Bertaraf Tesislerinde ikinci sınıf Düzenli Depolama Alanı için çalışmalar hızlandırıldı. Bu arada Düzce ve Akçakoca'da iki ayrı bölgede atıklar için aktarma istasyonu oluşturuldu. Kısa adı DİKAB olan Düzce İli Katı Atık Birliği yetkilileri evsel nitelikli katı atıkların mevzuatlara uyumlu olarak düzenli depolanması, sızıntı sularının ve depo gazlarının bertarafının sağlandığını belirttiler. Bu arada 2015 yılı içinde yapılacak olan 'Evsel Katı Atık Toplama ve Kent Temizliği Hizmet Alımı İhale' si için yöntem belirlenmesi konusunda DİKAB bünyesinde komisyon kurulması kararlaştırıldı.

Ayrıca Birlik son olarak, katı atıkların düzenli depolanmasının yanı sıra, ileriye dönük olarak, atıkların geri dönüşümüne ilişkin planlama yapılması yönünde çalışmalar yapıyor.”denildi.



SORUMSUZLUK!
Belediyenin bu haberinin ardından Haber Merkezi’mize ulaşan bir şikayet ise bu durumu adete eleştirir nitelikte... Fevzi Çakmak Mahallesinde ikamet eden bir vatandaşın gönderdiği fotoğrafta çöp konteynerinin yere devrildiği ve çöplerin toplanmadığı görüldü.

Fotoğrafı ileten okurumuz,  “Erel Sokak’ta bir haftadır çöp bidonu yerlerde. Belediyeyi aramış olmamıza rağmen sorun giderilmedi ve kepçenin arızalı olduğu belirtildi. Bu sorumsuzluğu duyurursanız çok memnun oluruz.” Dedi.


Haber:Y.SEVER