Kış aylarında yaşam koşulları daha da zorlaşan başıboş köpeklerin Düzce'de sayılarının giderek artmasına bağlı olarak ortaya çıkan sorunlar, şikayet konusu olmaya devam ediyor. Kısıtlı kapasitesi nedeiyle hayvan barınağında gerekli kontrolleri yapıldıktan sonra tekrar doğal hayata salınan sahipsiz köpeklerin gruplar halinde gezerek yarattığı tedirginliğin son adresi Gümüşpınar Köyü Unkor Evleri oldu. Bölge sakinlerinin haber ekibimize ulaşması üzerine gittiğimiz bölgede vatandaşlar başıboş köpeklerden şikayetçi. Köpeklerin, kendileri ve çocuklarına saldırmaları yüzünden panik halinde olan bölge halkı yetkililerden duruma müdahale etmesini istedi.

“Köpeklerden korktukları için misafirlerimiz gelemiyor”

Köpeklerden bölge halkı olarak şikayetleri olduğunu belirten Haydar Örenay; “Köpeklerden korkusuna misafir gelmiyor. Kaldık buralarda yapayalnız. Çocuklar da korkularından okula gidemiyor. Her yeri pisliyorlar. Duysunlar sesimizi. Biz bunları söyledik kulağında küpeyle fazlasıyla geri geldi.” diye sitemde bulundu.

“Burada herkes hasta”

Aysel Boztepe ise hastalıklara yakalandıklarını ve ortamın çocuklar için hiç uygun olmadığına vurgu yaparak; “Ben vardiyalı çalışıyorum. Köpeklerin saldırısı oluyor. Çocuklarım karşılıyor, eşim karşılıyor ama onlara da saldırıyorlar. Çöpü dağıtıyorlar, çocuklar bakkala gidiyor orayı burayı elliyorlar. Benim 9 yaşında çocuğum var anlamıyor ki top oynuyor oraya kaçıyor o da elliyor. Herkes hasta burada” dedi.

“Çocuklarımızı okula Allah’a emanet gönderiyoruz”

Çocukları için endişe duyduğunu belirten Sevinç Doğan da şöyle konuştu:“Her sabah 3-4 arkadaş çocuklarımızı okula götürüp getiriyoruz. Köpeklerle boğuşmaktan buradan çıkamıyoruz. Her yerden saldırıyorlar. Burada güvenlikçi bir ablamız var; kadının pantolonunu paramparça ettiler. Arkadaşın eşine saldırdılar. Aşılı olsun-olmasın saldırıyorlar yani biz korkudan sokağa çıkamadıktan, çocuklar okula gidemedikten sonra önemli değil ki. Çocuklarımız öğle yemeğine okuldan eve gelemiyor. Yanlarına bir şeyler koyuyoruz Allah’a emanet gönderiyoruz. Gerekli yerlere şikayetimizi yaptık topladılar ama geriye fazlasıyla küpelenerek geldi. Ordu halinde geziyorlar gece.”

“Kalp hastası kızımın kafasını parçaladı”

2 çocuğu da köpek saldırısına maruz kalan Fatma Uyanık ise şunları söyledi: “Barınaktan köpekleri serbest bırakmışlar. Geçen hafta okula toplantıya gittim. 2 yaşında kalp hastası kızım var, köpek ona saldırmış kafası parçalandı. 9 yaşında kızım var onun dizleri paramparça oldu. Sağımız solumuz köpek… Değil bakkala komşuya dahi gidemiyoruz. Çocuklar sokağa çıkamıyor korkudan. Neden burası bu kadar köpekle dolu?”