Düzce genelinde uzun süredir çözülemeyen bir problem olan ve adeta kangren haline gelen başıboş köpekler büyük rahatsızlıklar veriyor. Sokak köpekleriyle ilgili gelen şikayetler artarken sürü halinde gezerek sokaklarda korku salan başıboş köpek sorununa çözüm isteniyor. Düzce’nin neredeyse her caddesinde, sokağında yaşanan sokak köpeği sorunu için ilgililerin harekete geçmesi bekleniyor. Sokak köpeklerinin; artık teker teker değil, 4'lü ve 5'li gruplar halinde gezmeleri de oldukça dikkat çekiyor.

 

Okula giden öğrencilerin, çocukların ve sabahları spor yapan kadınların korku dolu gözlerle izlediği köpekler konusunda rahatsızlık duyan vatandaşlar tepkilerini haber merkezimizi arayarak dile getiriyor.
Son olarak akşam saatlerinde şehir merkezine kameramıza yansıyan görüntülerde sürüler halinde gezen köpekler, sokaklara dökülen çöplerde yiyecek arıyor, çarşı esnafı ile çevre sakinlerine korku dolu anlar yaşatıyor.

 

Hayvanların sorun olarak gösterilmesi özellikle hayvanseverler tarafından tepki ile karşılansa da hem hayvanların daha iyi koşullarda yaşaması hem de vatandaşların tedirgin olmaması için kalıcı bir çözümün bulunması şart olarak gözüküyor.


Haber; .S.KAŞKIR