D-100 Karayolu’nun Hal Kavşağı ile Olimpiyat Kavşağı arasındaki yan yoldan bugün tepki sesleri yükseldi. Rögar için işyerlerinin önünü kazan Düzce Belediyesi ekiplerinin çukurları düzeltmemesinden şikayetçi olan esnaf, çareyi Öncü Haber Merkezi aracılığıyla sesini duyurmakta buldu.

“Sayın başkanım bunlara bir çare”
Kendi imkanlarıyla mağduriyetlerini gidermeye çalıştıklarını aktaran esnaf İbrahim Çalışkan şikayetlerini şu ifadelerle sıraladı:
 “Burada rögar tıkanmış. Belediyenin ekibi geldi burayı eşti. ‘Eşmeyin burada değil rögar kapağı. Rögar diğer tarafta.” dedim. Ben 1965’ten beri buradayım. Gözünde bir kara gözlük dünyayı görmüyor. Bütün belediye personellerinde bu var. Eştiler, bırakıp gittiler mağdurum ben. Kaldırım taşlarını söktüler, çektiler gittiler. Millet ne yapıyor, ne ediyor? Sıkıntı yok. Vatandaşın aracı düşüp mağdur olmasın diye dubaları biz koyduk. Dünkü yağmurda hep su doldu. Araçlar vurdu gitti. Benim bir tek belediye başkanından ricam, zabıta görev yapmıyor bir, ikincisi bütün personelde kara gözlük var gözlerinde. Gözlük güneşte takılır. Bunlar iş yapıyor elleri cebinde kara gözlük gözünde. Sayın başkanım bunlara bir çare.”



“Bilinçsiz bir çalışma var”
Arabasının çukura düşmesi nedeniyle maddi hasar meydana geldiğini dile getiren Ali Tunc ise şöyle konuştu:

 “Sabah biz işe geldik. Araba park etmişti buraya tam solladım arabam çukura düştü. Arabamda bir dünya zarar oluyor. Buraya müşteriler geliyor. Sabah 2-3 tane tır düştü buraya. Adam indir arabadan arabanın tekerleği patlamış, dingilleri kırılıyor. Yazık günah değil mi? Burada rögar kapağı aradılar. Bizim burada 30 senedir burada çalışan ustamız var, dedi ki burada değil burada kazmayın. “Siz bizden iyi mi biliyorsunuz?” dedi. Ama kazdırlar, bulamadılar. Bilinçsiz bir çalışma var. Yağmur yağdı, toprağı üstüne atıyorlar zift dökmüyorlar. Zift dökseler başımıza bunlar gelmezdi. Gelen geçen arabalar bunu düzler diye ama düzlemiyor işte. 15-20 gün önce eştiler. Dubaları da biz koyduk sabah. Gelen geçen arabalar görmüyor.”

“30 tane çukura giriyorum”
Her yağmur yağdığında çukurlara su biriktiğini ve işyerlerine gidip gelirken çukurlar yüzünden sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Naim Çatana ise şunları kaydetti:

Biz 15 gündür değil 5 yıldır bu yol sorununu çekiyoruz. Seçimler oluyor, buraya geliyorlar, söz veriyorlar. Belediyeye gidiyorum, şikayet ediyorum. “Bu yol bize ait değil karayoluna ait.” diyorlar. Karayolları “Belediyenin çalışma alanı” diyorlar. Fakat bizim bu yol 5 yıldır yapılmıyor. 5 yıl içinde bütün yollar yapıldı, bizim burası yapılmıyor. Buraya yağmur yağdığı zaman şu ileride su birikintisi oluyor araçla ilerleyemiyorsunuz. Burada çukur oluyor, sürekli çukurlara yama yapıyorlar. Yama atıyor, yine yapıyorlar. Oradaki çukura araba düşse tekerleği yarılacak. Birazcık yağmurda su birikiyor yol kapanıyor. Burası yan yol zaten yolumuz dar. Burayı kazdılar şimdi bisiklet yolu yapacaklarmış. Tamam bisiklet yolu yapalım güzel bir şey ama yolumuz zaten dar. Ya burayı tek yön yapsınlar ya da bu yola bisiklet yolunu sokmasınlar. Hem gidiş var hem dönüş var. Müşteri arabasını park edemiyor. Bu alt yolda çok ciddi sorun var. Buradan Doğanlı’ya kadar, Kaynaşlı’ya kadar bütün yan yolları yaptılar. Ama bizim burayı yapmıyorlar. Buraya gelene kadar 30 tane çukura giriyorum. Aynı şekilde 3-4 yıldır Olimpiyat Işıkları’nı kazıdılar, 4 yıldır aynı duruyor. Arabayla geçerken vuruyor. Arabalara para veriyoruz yazık günah değil mi? Acilen buraya belediyenin el atması lazım.”

Haber: H. GÜRSOY