Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen “Çilek Üretimini Geliştirme Projesine” Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ de destek verdi.
Türkiye’de çilek üretiminde en önemli Üniversite olan Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebru Kafkas Düzce’deki çilek bahçelerini teknik yönden inceleyerek uygulamalar hakkında genel bilgiler verdi.
İl Müdür Yardımcısı Recep Yavuz ve Müdürlükte görevli Ziraat Mühendisleri ile üreticilerin katıldığı arazi çalışmasında üreticiler Doç. Dr. Kafkas’a bilmedikleri konularda sorular sorarak karşılıklı bilgi alış verişinde bulundu.
Çilek üretimi Düzce ile özdeşleşti
İl Müdürü Ayhan Ünal, Düzce’nin 5 ayrı bölgesinde 12’şer adet olmak üzere toplam 60 üreticinin yer aldığı ve 5 ayrı Ziraat Mühendisinin kontrolünde devam edilen proje ile iki yılda 300 ton çilek üretimi yapılacağını söyledi.
Ünal, Projenin önemine değinerek“ Düzce’de Müdürlüğümüz tarafından uygulanan bu projelerle teknik elemanlarımız ve üreticilerimiz önemli bir bilgiye ve tecrübeye sahip oldu. Bu proje ile 600 ve 750 bin TL değerinde üretim yapacağız. Bunun dışında artık kendi imkanları ve Müdürlüğümüzün teknik desteği ile üretim yapan çiftçilerimizde var. Çilek üretimi artık Düzce ile özdeşleşti” dedi.