Düzce Üniversitesi'nin ilçelere yüksekokul kazandırmaya ilişkin çalışması kapsamında uygulamaya koyduğu proje, ilçelerin eğitim yılı yaklaşırken, okulların binalarını yetiştirme yarışına girmesine neden oldu.

Cumayeri'nde belediye yerini Meslek Yüksek Okulu'na bırakırken, eski belediye binasının bulunduğu yerde belediyeye ait olan sadece bir bayrak kaldı. Belediye ise Cumayeri'nin eski adı olan Çevrik Mahallesi'nde bulunan, daha önce düğün salonu olarak kullanılan, bir nalbur dükkanının üzerindeki eski belediye binasına taşındı. Yüksekokulun yetiştirilmesi için tamamiyle hazırlannmadan girilen binanın da belediye olduğu sadece fayanslar yığılı merdivenli girişinin üzerindeki küçük “Belediye” tabelasından belli oluyor.

Cumeyeri Meslek Yüksekokulu'nun tam olarak yerleşmesi için belediye binasının tam olarak yetmeyeceğini belirten Belediye başkanı Mustafa Koloğlu, binanın arkasında yapımına başlanan belediye binasının da yüksekokula dahil olacağını söyledi.

Koloğlu, yüksekokulun sadece binadan ibaret olmadığı hatırlatılarak diğer konularda sorun olup olmadığına ilişkin bir soruya ise, Cumayeri Meslek Yüksek Okulu'nun tüm hazırlıklarının tamam olduğunu, Müdürünün bile atandığını belirtirken, artık heyecan içinde ek yerleştirme ile gelecek öğrencileri beklediklerini söyledi. Koloğlu, ilçelerindeki yüksekokul açısından öğretim görevlisi sorunu olacağını düşünmediğini söyledi.