İçişleri Bakanlığı tarafından her yıl yapılan Mülki Amir Kararnamesi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylandı. Kararname ile 363 mülki amir idare amiri görev yeri değiştirildi. Ramazan Bayramı'ndan hemen önce arife günü yayınlanan Kararname ile Cumayeri Kaymakamı Zafer Çoşkun Van Vali Yardımcılığı görevine atanırken, Gümüşova Kaymakamı Fatih Akbulut ise Şanlıurfa’ya bağlı Suruç Kaymakamlığı görevine atandı. Atanan Kaymakamların yerine ise yeni atamalar yapılmadı. Kararname ile Sakarya Vali Yardımcısı Muammer Aksoy ise Düzce Vali Yardımcılığı görevine atandı.

Her yıl rutin olarak hazırlanan kararname ile ilgili İçişleri Bakanlığı'ndan bir açıklama yapıldı. Açıklamada atamalara ilişkin şu bilgilere yer verildi:

"Söz konusu Müşterek Kararname ile bulundukları yerlerde görev sürelerini tamamlayan ya da hizmet ve mazeretleri gereğince kararname kapsamına alınan 363 Mülki İdare Amirinin görev yerleri, liyakat ve kıdemleri dikkate alınarak değiştirilmiştir. Buna göre; Bakanlık Merkezinde görevli 7 Mülki İdare Amirinin görev yerleri değiştirilirken, 9 Kaymakam ve 11 Vali Yardımcısı Bakanlık Merkezindeki değişik görevlere getirilmiş.

Anılan kararname ile 59 Vali Yardımcısının yerleri değiştirilirken 38 Vali Yardımcısı Kaymakamlığa, 1 Vali Yardımcısı İl Hukuk İşleri Müdürlüğüne, 162 Kaymakamın naklen yerleri değiştirilirken 69 Kaymakam Vali Yardımcılığına, 1 Kaymakam İl Hukuk İşleri Müdürlüğüne, 4 İl Hukuk İşleri Müdürü naklen yerleri değiştirilmiş, Kaymakamken Büyükşehir Belediyesine atanan 1 Mülki İdare Amiri de tekrar Kaymakamlığa atanmışlardır.

Haber; Ü. ÇETİN