Bugün Cumayeri’nde vatandaşların sorunlarını dinledik. İlçe de sorun çok… Yol, su, eğitim ve sağlık hizmetleri sorunların başında geliyor. Ama vatandaşın en büyük sorunu diğer ilçelerde olduğu gibi işsizlik.

Gençler iş bulamamaktan şikayet ederken esnafsa “para yok, iş yok. İşler kesat” diyerek yakındı. İstihdam ve sanayi olmayınca gelişmenin de olmadığını söyleyen vatandaşlar “ ilçede gençlerin çalışabileceği fabrika yetersiz. Olan fabrikalarda iyi çalışmıyor. Buraya daha çok yatırım istiyoruz” dedi.

Cumayeri’nin bir diğer sorunu da su. “Su dereden geliyor. Çamur gibi içemiyoruz “diyen vatandaşlar bu konunun yetkililer tarafından dikkate almasını istiyor.

Eğitim ve sağlık hizmetlerinin de yetersiz olduğunu söyleyen vatandaşlar. ” Bu yalnızca ilçenin değil Düzce’nin sorunu. Düzce eğitim konusunda çok yetersiz kalıyor. Yapılan sınavlar da Düzce’nin bu konudaki başarısını ortaya koyuyor” ifadelerini kullandı.

Son olarak Vatandaşlar ilçe de sosyal yaşamın az olmasından yakınıyor. Cumayeri’nin çevre düzenlemesi bakımından zayıf olduğunu düşünen vatandaşalar ilçe de park, bahçe ve kafelerin az olması şikayet ediyor.

Haber; S. KAŞKIR