Cumayeri D-100 Karayolu'na bağlantısı kısmen ulaşıma açıldı. Ancak Karayolu'nun ilçe merkezindeki başlangıç noktasından bölge halkı rahatsız. Yolun başladığı kısımda ağaç ve minibüs durağının olması karşı yönden gelen sürücülerin görüş mesafesini kapatıyor ve kazalar kaçınılmaz oluyor. Durakta şoförlük yapan vatandaşlar bu noktada sık sık kazaların meydana geldiğini ifade ederek ilçe merkezindeki kavşağın bir an önce yapılması gerektiğini dile getiriyor.

Kazalar kaçınılmaz!

Vatandaşlar, “Bu kavşaklarda ciddi kazalar oluyor. Daha geçen iki kazaya şahit oldum. Cumayeri sapağından gelen yolcular yolu çok fazla dikkate almayıp ters yola giriyorlar. Ya da durakta park yapan araçlar yola çıktığında kazalar kaçınılmaz oluyor. Buranın biran önce olması kazlarında önüne geçer.”dedi.

İlçedeki çalışmalar hakkında Cumayeri Belediye Başkanı Yakup Keleş'den bilgi aldık. Keleş Bağlantı yolunda bir durup bir başlayan köprü çalışması ve merkezdeki kavşak çalışmalarının bu yaz döneminde sona ereceğini belirtti.

Bütün çalışmalar yaz döneminde bitecek

Keleş, “Müteahhidin karayollarına devir tesliminden sonra yolumuzun resmi açılışı olacak. Şuanda birkaç eksiklik var. D-100 Karayolu bağlantısındaki köprünün tamamlanması lazım. Devamında Cumayeri'nde mevcut kavşak kalkacak ve daha büyük bir kavşak yapılacak. Köprümüzün karınca hızı ile ilerlediğini söylesem yanlış anlaşılabilir. Hem Bolu'daki Dalçık hem karayolundaki köprü verilmiş. Mevsim nedeniyle de bir gecikme yaşanmış. Ama geldiler 1 buçuk ay içinde açılacak. Cumayeri'nin merkezinde çevre düzenlemesi yapacağız ve orada bulunan otobüsleri ve Kaymakamlık binasının önünü de kaldıracağız. Araç parkını da arka tarafa alacağız. Terminali de bir arka sokağa alacağız. Bütün bu çalışmalarımız yaz döneminde bitecek. 4 yıl önce “bu 5 yılın sonunda hiç kimse alt yapı su, imar konusunda politika yapmayacak” demiştik. “Seçime aday olan arkadaşlarımız sanat yapıları, estetik ve sosyal etkinliklerden söz ederek politika yapacak” demiştik. Çok fazla bir şey kalmadı.”dedi.

Seçim yatırımı yapmadığının altını çizen Keleş, teşkilat ve seçmenden bir dönem daha belediye başkanlığı talebi gelirse tekrar aday olacağını söyledi.

Keleş, “Yerel seçimlere gelirken seçim yatırımı yapmıyorum. Normal işlerimi yapıyorum. Adaylık konusunda her zaman söylediğimim “ belediye başkanı aday olmaz aday gösterilir. Ben belediye başkanlığı yapıyorum zaten. Teşkilatım ve seçmenim beni bir dönem daha belediye başkanı görmek isterse tabi ki adayım. Bizim ilçemize daha iyi hizmet verecek olan olursa mutlaka destekleriz. Belediye başkanı olarak doğmadık, belediye başkanı olarak ölmeyeceğiz.”şeklinde konuştu.

Haber: S. KAŞKIR