Bürokratlar, Siyasi parti ve belediye başkanları birer mesaj yayınlayarak, Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladılar.
Vali Ali İhsan Su, mesajında Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasında Yüce Milletimizin sarsılmaz bir irade ve güçlü bir kararlıkla giriştiği ve tarihe altın harflerle yazdırdığı, Kurtuluş Savaşının ardından kurulan, Cumhuriyetimizin kabul ve ilan edilişinin 90. Yıl dönümünü hep birlikte sevinç ve coşkuyla kutluyoruz.” ifadelerini kullandı.
29 Ekim 1923 Cumhuriyet Bayramı’nın 90’ıncı yıldönümü nedeniyle mesaj yayınlayan Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, “ 29 Ekim 1923 ülkemizde cumhuriyet yönetiminin ilan edildiği gündür. Bugün ulusal bayram günüdür. Türk ulusu bugün daha bir kenetlenmiş olarak Cumhuriyetine sahip çıkmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Bayramının tüm Ulusa ve Düzceliler’e kutlu olmasını dilerim.” Dedi.
Ak Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu, MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz, DSP İl Başkanı Şükrü Kılıçoğlu birer mesaj yayınlayarak Cumhuriyetimizin kabul ve ilan edilişinin 90. Yıl dönümünü kutladı.

 

Haber; S.KAŞKIR