Dün Anıtpark’ta çelenk sunumu ile başlayan Cumhuriyetin 90. yılı kutlama etkinlikleri bugün de coşkuyla devam etti. Kutlamalar çerçevesinde Anıtpark’ta tören düzenlendi. Tören dolayısıyla İstanbul Caddesi'nin bir kısmı trafiğe kapatılırken öğrenciler ve vatandaşlar erken saatlerde tören alanını doldurdu.
Kutlama programı vali Ali İhsan Su’nun makamında tebrik kabulü ile başladı. Anıtpark’ta devam eden törende Vali Ali İhsan Su, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Ramazan Akça ve Belediye Başkanı İsmail Bayram’ın tören birlikleri ve halkın bayramını kutladı.1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Vali Ali İhsan Su günün anlam ve önemini içeren bir konuşma yaptı. Törende konuşan Vali Su, Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamanın haklı gururunu ve sevincini yaşadıklarını dile getirdi.

Kutlamalar okunan şiirler ve halk oyunu gösterileri ile devam etti. Öğrencilerin coşku ile okudukları şiirler ile Halk Eğitim merkezi öğrencilerin Artvin yöresine özgü halk oyunu büyük alkış aldı. Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğü Jimnastik öğrencileri ise , yaptıkları gösteride tüm hünerlerini sergiledi. Düzce Polis gücü Taekwondo Takımı ve Taekwondo Eğitim Merkezi öğrencileri yaptıkları gösteri ile izleyenlere heyecanlı dakikalar yaşattı. Taekwondo antrenörlerinin kiremit ve mermer kırma performansları ise izleyenlerden tam not aldı.
Tören askeri birlik, okullar ve kuruluşların resmi geçit töreni ile son buldu.

 

Haber; S.KAŞKIR