Olay, Kazukoğlu Mahallesi Tepecik mevkiinde meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, bölgede çöplerin de atılması ile çevre katliamının yaşandığı çalılık alana kimliği belirsiz kişiler tarafından çuvallar dolusu Türk Bayrağı ve referandumda kullanılan beyaz üzerine kırmızı punto ile “Evet” yazılı bayraklar bulundu. Koyunlarını otlatmak üzere bölgeye gelen bir çoban tarafından tesadüfen fark edilen Türk Bayrakları’nın etrafa saçılması yürekleri sızlattı.



“Bayrak bir ülkenin namusudur, şerefidir, haysiyetidir”
Türk Bayrakları’nı bulan Ahmet Durmuş isimli çoban, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

“Ben koyunlarımı bekliyordum. Gözüme takıldı birkaç tane bayrak gördüm. Onları almak isterken çuval içerisinde de bayrakların olduğunu görünce sosyal medyadan paylaşım yaptım. CHP Milletvekili aday adayı arkadaşım İlknur Başak Hanım da hemen aradı ve gediklerini söyledi. Polise haber verdik onlar da geldi. Bayrak bir ülkenin namusudur, şerefidir, haysiyetidir. Bunu çöpe atmak kadar acizlik olamaz. Bayrak çöpe atılmaz. Ben görünce duygulandım. Bu ülkenin namusuysa bu, buna hepimizin sahip çıkması gerekiyor. Çuvalın içerisine koyup da götürüp çöpe atanlar utansın.”



“Diğer çuvallarda da ‘Evet’ bayrakları var”

Yaşanan olayı oysal medyada yapılan paylaşım yapıldığı sırada görmesinin ardından bölgeye gelen CHP Milletvekili adayı İlknur Başak Tütüncü, şunları kaydetti:

“Sosyal medyada canlı yayını görünce hemen alana gelmek istedik. Buna tepkisiz kalamazdık. Sizler de çok duyarlı davrandınız. Yerinde yaptığımız tespitte çuvallar içerisinde hiç kullanılmamız yüzlerce Türk Bayrağı var. Tahmin ediyorum geçtiğimiz yılın nisan Ayı’nda yapılan ‘Evet’ mitinginden sonra toparlanıp buraya getirilip bu bayraklar atıldı. Çünkü diğer çuvallarda da ‘Evet’ bayrakları var. Türk Bayrağı’nın bu şekilde buralara atılması içimizi acıttı gerçekten üzüldük. Arkadaşlarımız bununla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı’na da şikayette bulunacaklar.  Hassas davranılması gerekiyor. Buradan çıkanlar Türk Bayrağı, bizim kutsalımız. Sonuna kadar takipçisi olacağız.”



Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince Türk Bayrakları atıldığı yerden toplanarak savcılık incelemesi için emniyete götürüldü. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.





Haber: Ö.YILMAZ