Öncü TV'de Erol Tayhan'ın hazırlayıp sunduğu GÜNLÜK adlı programa konuk olan Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz’ın Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nden açıklama geldi. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Vekili Av. Hüseyin Karataş imzalı yazıda şu ifadelere yer verildi:

“Türk halkı üzerinde projeleri olan, İsrail gibi Türkiye düşmanı mason kuruluşlarının desteğini alan” bir kuruluş olarak nitelendirmiştir. İbrahim Korkmaz'ın ifadeleri, kendi kimliği ve düşüncesinin ürünü olan, tamamı gerçeğe aykırı ve hakaret içerikli, İsrail devleti hakkında düşman algısı yaratan ve ÇYDD'Yİ İsrail ve Mason kuruluşlarının desteğinde, yani ülkemize düşmanların kurduğu bir dernek olarak gösteren yalanlardan ibarettir. ÇYDD, T.C. Bakanlar Kurulu kararı ile Dernek kanunun 27. maddesi uyarınca 'kamu yararına çalışan' dernek hak ve statüsüne sahip olup hakaretamiz ifadelerde yer aldığı şekilde Türk halkının aleyhine düşünce insan ve kuruluşlar ile işbirliği içerisinde olmamıştır, olamaz da.

ÇYDD'nin ülkemizde eğitime verdiği destekten ve aydınlanmadan korkan ve Derneğin kamuoyunda gördüğü desteği ve saygınlığı zedelemek amacıyla hareket eden İbrahim Korkmaz, işgal ettiği makama yakışmayacak şekilde yalana başvurmaktan geri kalmamıştır.
Tek bir somut olgu isnadında dahil bulunmayan İbrahim Korkmaz'ın asıl amacının ÇYDD'ye hakaret ederek, kötüleyerek ve aşağılayarak, kamuoyunu yanılgıya sürüklemek olduğu çok açıktır.
ÇYDD, kurulduğu günden bu yana Atatürk ilke ve devrimleri ışığında insan haklarına bağlı ve eğitime destek veren sayısız projeye imza atmıştır.

ÇYDD, Türk toplumunun çağdaşlaşması ve eğitim seviyesinin yükselmesi amaç ve arzusuyla, hiçbir ayrım gözetmeksizin ülkenin her çocuğunun eğitim hakkına koşulsuz ulaşabilmesi için mücadele etmiş, bu yolda 117.147 öğrenciye burs vermiş, ülkemize birçok okul, derslik, öğrenci yurdu, anasınıfı vb. Kazandırmış, bunları başkaları gibi bir kazanç kapısı olarak değerlendirmemiş, Milli Eğitim Bakanlığı'na devretmiş, sayısız eğitim projesine imza atmış Türkiye'nin her yerine eğitimci elini uzatmış vatansever, çağdaş bir anlayışın temsilcisidir. Dernek bu misyonu yerine getirirken de illegal yardımlarla değil, yardımsever ve eğitim gönüllüsü bağışçıların desteği ile faaliyet göstermiştir.Tüm adaletsizliklerin karşısında yılmadan, bıkmadan ve korkmadan duran bu anlayış ve amaca yöneltilmiş temelsiz karalamalar, derneği amacından uzaklaştıramayacaktır.”