Olay, bu sabah saatlerinde Melen Çayı mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Karayolları ekipleri tarafından melen Çayı mevkiinde bulunan tesis, akaryakıt istasyonu ve birkaç işyeri olmak üzere toplamda 11 esnafın D-100 Karayolu ile bağlantısı kesilmek istendi. İşyerlerinin D-100 ile bağlantısı kapatılarak yan yoldan trafiğin verilecek olması nedeniyle işlerinin zarar göreceğini gerekçe gösteren esnaf tepki gösterdi.

Eylem kararı alan esnafı sakinleştirmek için olay yerine jandarma ekipleri sevk edildi. Ayrıca Düzce Ticaret ve Sanayi odası Meclis Başkanı Ahmet Dertli de olay yerine geldi.



“Buraya Vali’yi, milletvekillerini ve il başkanını bekliyoruz. Gerekirse yolu kapatacağız”
Jandarma ekiplerine derdini anlatmaya çalışan esnaflardan Mahmut Özdemir, jandarma ekiplerine derdini şu sözlerle anlattı:

“Buraya Vali’yi, milletvekillerini ve il başkanını bekliyoruz. Gerekirse yolu kapatacağız. Mücadelemizi edeceğiz. Ben vatandaşım, ben mağdurum. Benim 35 personelim var burada. Benim ödemelerim var. Bize mağduriyetimizin giderileceği söylenildi ama kimse gelip bir şeyle muhatap olmadı. Seçim sabahı gelinmiş burada bu yol kapatılıyor. Bize birilerinin yardımcı olması gerekiyor.”

“Seçimin sabahında böyle bir şey yapılıyor olmasını biz yakıştıramadık”
Yerel basın mensuplarına da bir açıklama yapan Özdemir, mağduriyetini şu sözlerle dile getirdi:

“Personelimizle ve esnafımızın mağduriyeti ile ilgili şu anda eylemdeyiz. Gereğinin yapılmasını istedik. Bütün mercilere gittik. Vali ve Belediye Başkanı bu durumdan haberdar. Dün seçim yapıldı ama seçim sabahında yapılan da budur burada. Bu tesisi ve bu tesisin etrafında bulunan bütün işyerlerinin girişi kapatılıyor burada Karayolları tarafından. Bize mağduriyetimizin giderileceği söylenip, seçimin sabahında böyle bir şey yapılıyor olmasını biz yakıştıramadık. Ne gerekiyorsa yapacağız bugün burada herkes duysun.”



“Ekmeğimizden, işimizden olacağız”
Bir diğer esnaf Muhammet Okyay şöyle konuştu:

“22 çalışanımız var istasyonda. Bu yolun kapanması ile istasyonumuzun kapandığı zaman olacak. Ekmeğimizden, işimizden olacağız. Gittik dilekçe verdik. Halledeceklerini söylediler. Biz de işimizin başımıza geldik ama seçimin ilk gününün sabahında bununla karşılaştık. Bu işin bir an önce düzelmesini istiyoruz. Bu işin bir an önce çözülmesini istiyoruz.”

Haber: Ö.YILMAZ