Akçakoca Belediyesi Avrupa Birliği Projeleri Başkanlığını da yürüten Sürdürülebilir Eko-Turizm Köyleri Derneği Başkanı Emine Yüksel, yaptığı açıklamada, Dadalı köyünün kırsal turizm alanında ciddi potansiyele sahip olduğunu söyledi.
 
Bozulmamış doğası ve organik tarım kapasitesiyle yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olması beklenen köyde, eko-turizm potansiyelinin harekete geçirilebilmesi için köy halkına turizm eğitimi verildiğini anlatan Yüksel, şöyle devam etti:

 ''Dadalı, horoz sesiyle uyanılan, inekten sağılan sütle kahvaltı yapılan köy hayatını özleyenlere gerçek köy hayatı deneyimini yaşamaya çağırıyor. Dadalı'nın kırsal turizm ve eko-turizm alanlarında ülke çapında 'model köy' olabilmesi için herkes kolları sıvadı ve turizm imkanlarını geliştirmeyi başardı. Köyün marka haline getirilmesi çalışmaları, Akçakoca Organik Fındık ve Kestane Üreticileri Birliği tarafından başlatıldı. Bu çalışmaları, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı da destekliyor. Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik yöneticiliğinde turizmde markalaşma alanında uzman ekip, Dadalı'da saha çalışmalarını tamamladı. Köy halkı, gencinden yaşlısına büyük bir heyecanla yerli ve yabancı turistlere iyi bir tatil imkanı sunabilmek için gayret gösteriyor. Köy gençleri geleneksel orta oyunlarını sergilerken, kadınlar da kına gecesi, çeyiz serme ve yöreye has geleneksel yemekleri hazırlıyor.''

Her hafta sonu 60'a yakın turisti ağırlıyorlar-