Kalıcı Konutlarda bulunan binaların çevre düzenleme çalışmaları apartman sakinlerine aitken apartman çevresi dışındaki alanlarda ise temizlik görevlileri temizliyor. Fakat Yeşiltepe’de bulunan 11. Ve 113. Sokakların çevresindeki alanlarda çim biçme çalışmaları yapılmadığından dolayı apartman sakinleri çok zor günler geçirdiklerini söylüyor. Yönetim oluşturamadıkları için kendi binaların etrafında da çim biçme çalışmalarını kendi imkanlarıyla yapmaya çalışan binalardaki vatandaşlar, binalar dışındaki alanlarda da gerekli çalışmaların yapılmamasından dolayı şikayetçi. Bina önlerindeki kaldırımlar da sökülünce kaldırımların bulunduğu alanlar otlarla kapanmış durumda.

“Yapacağız diyorlar yapmıyorlar”
Apartmanda oturan vatandaşlardan Yunus Demirel yaşadıkları sıkıntıları dile getirerek,

“Ben buraya geleli üç sene oldu ama bu üç yılda buraya ne belediyenin ne AFAT’ın geldiğini görmedim. Burası da konutların olduğu yer bu binaları niçin yaptılar? O zaman yaptırmasalardı daha iyiydi. Çevre düzenlemesi yapacağız diyorlar yapmıyorlar. Belediye AFAT’a AFAT belediyeye yönlendiriyor” ifadelerini kullandı.

Ahmet Şahin ise büyük sıkıntı yaşadıklarını belirterek,

“Devletimiz bizde elektrik, su parası alıyor ama bir çöp konteynırı yaptırmak için çok bekledik. Daha yeni koydular. Bir su patlağımız oldu uzun süre sonra yaptılar ama çevresi şu an bitik durumda. Bu çalışmalardan hiçbir şey anlayamıyoruz” dedi.
“Çoluk çocuğumuz dışarıya çıkamıyor”

Cihan Özdemir ise,

“Ben buraya geleli iki yıl oldu. geldiğimde burada bir çöp bidonu bile yok. Bizim etrafımızdaki binaların çevresindeki boş alanlar yapılıyor, bizim alanlar yapılmıyor. Son iki üç aydan beri biz kendi çabalarımızla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ama yeterli olmuyor. Otun pisliğin içinde bir sürü yılan var ve karşılaştığımız yılanları öldürdük. Çoluk çocuğumuz kışın çamurun içinde, yazın ise köpekler, yılanlar nedeniyle dışarıya çıkamıyorlar. İki yıldır elimizden geleni yapıyoruz ama yeterli olamıyoruz. Burada elinde içkiyle yanında bayanla gelip uygunsuz şeyler yapanlar da var. Allah devletimize, belediyemize  zeval vermesin ama bizim sorunlarımızla da ilgilensinler. Muhtarımızda çok iyi ama geçirdiği bir kaza nedeniyle şu an ayağı kalkamadığı için bizimle ilgilenemiyor” şeklinde konuştu.

Ali Dençer de on yıldır orada oturduğunu belirterek,

“On yıldır biz bu sıkıntıyı çözemedik. İlah çocuğumuzun başına bir sıkıntı mı gelmesi gerekiyor burada çalışma yapılması için. Her taraf toprak ve pislik içinde. Bize sahip çıksınlar yeter. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin ama lütfen bizimle de ilgilenin” ifadelerine yer verdi.

“Biz söz değil icraat bekliyoruz”
Yaşadıkları sıkıntıları dile getiren Selçuk Çolak ise,

“Şu anda gördüğünüz gibi aşağı taraf dümdüz ama bizim burası kötü durumda. Yaşımız küçük ama mantıklı hareket edebiliyoruz ve bizimle ilgilenilmesini istiyoruz. Yarın birgün bir milletvekili adayı beni durdurup hangi partiye oy vereceksiniz diye sorduğunda gelin burayı halledin size oy vereyim derim. Biz söz değil icraat istiyoruz. Sadece bizim için değil çoluk çocuk için istiyoruz. Biz ilgilenen kişilerden destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber: M.AYDIN