Zonguldak’ta uçakların rahat iniş kalkış yapabilmesi amacıyla, havaalanı çevresinde bulunan 235 metre yüksekliğindeki dağın tıraşlanmasına yönelik proje doğrultusunda, valilikçe yardım kampanyası başlatıldı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından, 31 Ocak 2002’de “trafik akışı olmadığı ve yolcu potansiyeli bulunmadığı” gerekçesiyle yolcu inmeden kapatılan Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesindeki havaalanı, Valiliğin girişimleriyle oluşturulan Zonguldak Özel Sivil Havacılık Sanayi ve Ticaret AŞ’ye 2006’da 25 yıllığına kiralandı.

Şirketin çalışmaları kapsamında, 110 kişi civarında yolcu kapatiseli küçük uçakların inişi kalkışı için uygun hale getirilen havaalanı, geçen yıl hava trafiğine açıldı, ancak şu ana kadar henüz hiçbir uçağın inip kalkmadı. Uçak seferlerinin başlamasına yönelik ilgili şirketlerle görüşmeler yapıldı. Bu yılın mayıs ayından itibaren Almanya’ya ve yurt içine seferler düzenlenmesi planlandı

Küçük uçakların daha rahat iniş kalkışının sağlanması, büyük uçakların sefer yapabilmesi için havaalanının çevresinde bulunan 235 metre yüksekliğindeki Bostancılar Dağı'nın tıraşlanması kararlaştırıldı.

Proje doğrultusunda dağın 160 kodundan 50 koduna kadar olan kısmı üçgen şeklinde tıraşlanarak 2 milyon metreküp civarında hafriyat alınması planlanıyor. Zonguldak Valiliği, dağın tıraşlanması konusunda bölgedeki iş adamlarından gerekli olan araçları ücretsiz temin ederken, bunların 1 milyon YTL olarak hesaplanan yakıt giderleri için de yardım kampanyasına destek bekliyor.