Trafik akışını seri hale getirmek ve trafik kazalarını azaltmak için D-100 Karayolu Çoban Kavşağına dönemin belediye başkanı İsmail Bayram döneminde yapılan Dalçık, trafik akışını seri hale getireceği yerde trafiği içinden çıkılmaz ve aşılmaz hale getirmesiyle sürücülerin büyük tepkisine neden oluyor..
genel araç görüntüleri sesli klakson lu görüntüler varsa daha iyi.

Eski bilinen adıyla E-5, yeni adıyla D-100 karayolunun Çoban Kavşağı'nda İstanbul ve Ankara yönünden gelen araçlarla Akçakoca, Karadeniz Ereğli Zonguldak yönünden D-100'e giriş yapacak özellikle ağır tonajlı araçların kavşakta trafiği kilitlemesi hem sürücüleri hem yolcu otobüsünde bulunan yolcuları çileden çıkarıyor..

Trafik akışını kolaylaştırmak için yapılan Dalçık'ın trafiğin kilitlenmesine yol açtığı için "Dal-Dur" olarak algılanmasını isteyen sürücüler yetkililerin harakate geçme zamanın gelip geçtiğini belirtiyorlar..Trafiğin kilitlendiği esnada 112 Acil Ambulansların ve İtfaiye araçları ile acil çıkış yapacak araçların Çoban Kavşağını aşamaması "yeni tedbirleri " de düşündürüyor..

Akçakoca -Krdz. Ereğli Zonguldak yönünden gelen ağır tonajlı araçların şehir içine girmeden, Konuralp Beçiyörükler Melen Köprüsünden hemen sonra Kalıcı Konutların yanından Üçköprü'den D-100'e çıkarılmalarının bir nebze de olsa trafiği rahatlatacağı üzerinde yorum yapanlar da mevcut..Özellikle akşam saatleri 16.00-20.00 saatleri arası trafiğin kilitlenmesine neden olan Çoban Kavşağı'ndaki bu kilitlenmenin bir nebze de olsa çözümleneceği konuşuluyor..

 

Belediye Başkanı Mehmet Keleş, seçim çalışmalarında zaman zaman trafikte kilitlenmeye çözüm getirmeyen Dal-Çık'ın yetersiz olduğunu dile getirmiş ve "Bu dalçığın yanlış yapıldığını, kısa bir Dalçık'ın trafiği rahatlatmayacağı" görüşünü savunmuştu.:



Çoban Kavşağı'nda trafikte yaşanan kilitlenmenin şehrin trafikteki imajını da zedelediği gibi acil hastalarla itfaiye gibi araçların da gecikmesinin insan sağlığı açısından büyük bir facia olduğu vurgulanıyor.. Şimdi herkes Çoban Kavşağı'ndaki bu kilitlenmenin bir an evvel çözüme kavuşturulmasını bekliyor.

 

Haber; E.TAYHAN