Söz çok, icraat yok!
Artık dillere pelesenk olan “Düzce turizmde hak ettiği noktaya gelecek!” sözü yıllardır söylemden öteye gidemedi. Ne büyük paralar harcanarak düzenlenen ya da katılım sağlanan fuarlar, ne yurt dışında yapılan ‘inceleme ziyaretleri’ ne de sık sık potansiyel yatırımcı gözüyle bakılan ziyaretçiler Düzce turizmine katkı sağladı. 30 yıldır kayak sporu için biçilmiş kaftan konumundaki Kardüz Yaylası'na tek çivi çakılmadı, Gölyaka Kültür Park golf sahasına da helikopter pistine de kavuşamadı. Parmakla gösterilecek güzellikteki yayla ve dağlar, doğaseverlere kucak açamadı. Düzce’nin Karadeniz’e açılan tek penceresi olan Akçakoca hala gözde bir turizm adresine dönüşemedi.

Fuarlar, etkinlikler çok, kapımızı çalan yok!
“Düzce’de turizm” denilince liste bu şekilde olumsuz bir tabloyla uzayıp giderken, akıllara ‘Bunca duyurusu yapılan gezi ve fuarlar hiçbir işe yaramıyor mu?” sorusunu getiriyor. Düzce’de yeni göreve başlayan il kültür ve turizm müdürünün de ilk tespiti olarak öne çıkan “Düzce’ye tanıtımla turist çekmek” hedefi, hala turizmde yerinde saydığımızın en açık göstergesi… Turizmde yıllardır boşa kürek çekildiği tek bir yatırımcının kapıyı çalmaması ile de gözler önüne serilirken, artık somut adımlar için bekleyişin ne kadar daha süreceği merak ediliyor.

Dağ turizmini incelemek için geldiler
Düzce'nin içindeki cevherler 30 yıldır değerlendirilemezken, yatırımcı gözüyle bakılan ziyaretçiler ağırlanmaya devam ediyor. Son olarak Düzce’deki dağ turizmi potansiyelini incelemek üzere Düzce’ye gelen Avusturya Ticari Konsolosu Georg Karabaczek ve Avursturya’da yatırımları bulunan işadamı SH Geri Dönüşüm Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Durmuş TSO’yu ziyaret etti.

Düzce Valiliği ve Düzce’nin çeşitli dağ turizmi potansiyeli olan noktalarını inceledikten sonra TSO’ya gelen Karabaczek ve Durmuş, yatırım imkanları ve fırsatları hakkında Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin’den bilgiler aldı.


Haber: C.ÜSTÜNER