Darıcı Mahallesi Uzay Sokak’a bağlı 5705.Sokak’ta ikamet eden vatandaşlar, kış şartlarının ağırlaşmasıyla birlikte büyük bir problemle baş etmeye çalışıyor. Uzay Sokak’a ait 5705.sokakta bulunan evler, yağmur sularının tehdidi altında… Yağmur sularının giderini sağlayan kanalların kapalı olması ve alt yapı yetersizliğiyle nedeniyle yağışlı havayla birlikte sular, mahalledeki evlerin kapısına kadar geldi.

Evlerinin önü ve çevresi sular altında kalan vatandaşlar ise belediyeye farklı yöntemlerle defalarca başvurduklarını fakat sonuç alamadıklarını dile getirdiler.

Belediyeden olumlu bir geri dönüş alamayan bazı mahalle sakinleri yağmur sularının evlerine girmesini engellemek amacıyla çuvallarla set örerek suyu süpürgeyle tahliye ediyor. Bazıları da yola açtıkları giderle suyun eve girmesine engel olmaya çalışıyor.

Evlerine giriş çıkış yaparken zorlanan vatandaşlardan kimi tahtadan adeta köprü kurmuş, kimisi de suya koydukları tuğlayla kendilerine patika yaparak soruna geçici çözüm bulmuş.

Evi sudan en çok etkilenen bir mahalleli ise belediyede ilgili birimlere başvurduklarını herhangi bir geri dönüş olmadığını ifade ederek Belediye Başkanına sitemde bulundu.
Mahalleli bir yandan kış aylarının zorlu şartlarıyla mücadele ederken bir yandan da evlerine kadar gelen suyla mücadele etmeye devam ediyor ve yetkililerin bu soruna bir an önce tedbir almasını bekliyor.

 

Haber:Y.SEVER