Tüm İllerde Amatör takımlara yapılan yardımların Düzce’de fazla olmaması Düzce’de amatör takımların şansızlığı olarak bakabilir miyiz? Seçim öncesi verilen sözler nerde kaldı diyebilir miyiz? Bu yardımları kim yapıyor? Valilik, Belediyeler, İl Özel idareler toplantılarda 50 bin TL 100 bin TL yardımın bile pazarlığı yapıldı. Bu ücretlerin Düzce Amatör takımlara hiç fayda vermeyeceği bir sezona daha fazla masraflarla girildiği bilinmekte. Peki bu yardımlar diğer illerde neden fazla oluyor da bu Düzce’mizde olmuyor?  Düzce’deki Amatör takımların her sene bir bir kapandığı bir dönem yaşıyoruz. O yöredeki takımın kapanması demek o yöredeki gençlerin spor yapmaması demektir. Bunu yetkililerin bilmesi gerekir.

Bunun için Valilik, Belediye, Özel İdare bu yardımları Düzce’deki bütün amatör kulüplere ligin kategorisine göre para yardımı yapması gerekir. Bu kulüplerin başında ASKF var. Buradan genel bilgi alınabilir. Diğer illerde yapılan yardımları görünce insanın gözleri açılıyor! Burada bu yardımlar nasıl yapılıyorsa Düzce’de neden yapılmıyor, neden bu amatör takımlar ağzına bir parmak bal çalınıyormuş gibi kandırıyorlar anlamış değiliz.

Son olarak Tekirdağ Büyük Şehir Belediyesi Amatör spor Kulüplerine verilecek yardımları geçtiğimiz hafta toplanarak belirledi. Tekirdağ Büyük Şehir Belediyesi Plan Bütçe komisyonu Tekirdağ genelinde faaliyet gösteren Amatör spor kulüplerine bulunduğu lige göre yardım kararı aldığını açıkladı. Plan Bütçe komisyonunda belirlenen miktarlar, Temmuz ayı olağan meclis gündeminde onaylandıktan sonra yürürlüğe girecek. Yapılacak yardımlar şöyle: Tekirdağspor’a 500 bin TL, Bölgesel Amatör takımlarından Velimeşespor’a 150 bin TL, Çorlu 1947’ye 300 bin TL, Süper Amatör takımlardan 14 kulübe takım başı 25 bin TL, Birinci Amatör Takımlarından 18 kulübün her birine 10 bin TL, İkinci Amatör takımlarından 24 takıma 3 bin TL, salon sporları takımlarına 2 bin TL vermek için karar alınacak. Bu yardımlar diğer illerde oluyor da Düzce’de neden olmuyor? Bizde neden komisyonlardan geçmiyor, biz diğer illerde bir takıma verilen yardımı komisyonlardan geçiremiyoruz? Bunun günahı yok mu? Hiç kimse çıkıp da bizler gençliğe sahip çıkıyoruz demesin!