Kuruluşu 1895'li yıllara dayanan, Abdülhamit'in kurduğu Darülaceze Yönetim Kurulu Başkanı olarak atanan Düzceli Hamza Cebeci'nin göreve başlamasıyla birlikte kurumda göze çarpan büyük bir değişim dikkat çekiyor.120 yıllık Abdülhamit'in kurduğu Darülaceze'yi bu defa İstanbul Düzceliler Derneği  Kurucu Üyesi, Düzce Dernekler Federasyonu Onur Kurulu Üyesi Edirne eski valisi Dursun Ali Şahin'le Düzce Dernekler    Federasyonu Başkan Vekili Hayırsever İşkadını Asuman Karaşabanoğlu ile birlikte Darülaceze Başkanı Düzceli   Yüksek Mimar Hamze Cebeci'yi ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.



Edirne eski Valisi Dursun Ali Şahin, kurumda yaşanan gelişmeye bizzat şahit olduğunu belirterek "Buraya gelen insanlarımız hayatın gerçekleri ile karşılaşmaktadır. Mümkün olduğunca bu gerçekle yüzleşmekten kaçınmamalıyız. Burayı sık sık ziyaret etmeliyiz.Darülaceze hayatın bir gerçeğidir" dedi.
       

MÜSTESNA KURUM

Düzce Dernekler Federasyonu Başkan Vekili Asuman Karaşabanoğlu'da Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci'nin şahsında bu müstesna kuruma bir saygı ziyaretinde bulunduklarını belirterek :" Asırlara yayılacak bir iyilik hareketi olarak kurulan Darülaceze'nin hizmet ehli bir el olan Hamza Cebeci'ye  teslim edilmiş olmasının sevinci ve gririni yaşıyoruz. Donanımlı ve hızlı bir ekip. Kariyerli ve gönüllü hizmet destekçileri  bağışlarıyla birlikte herşey Darülaceze'nin konuklarının huzuru güveni ve kurumun yüceltilmesi  için düşünülmüş tebrik ve takdirlerimi sunuyorum" dedi



ÜÇ SEMAVİ DİNİN MABEDİ BURADA

Şişli Okmeydanı'nda 12 bin m2'si kapalı alanda kurulu, 27 dönüm arazi üzerinde bulunan Darülaceze bahçesinde 3 semavi dinin mabedi de bulunuyor. Sağlık hizmeti, bakım hizmeti ve çocuk yuvasının da yer aldığı Darülaceze'nin Başkanı olarak 6 Haziran 2015'ten bu yana hizmet verdiğini kaydeden Başkan Cebeci, Düzce'den gelen heyeti kurumla tanıştırmanın onurunu yaşadığını söyledi.


Darülaceze 2011 yılından bu yana Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı olarak hizmet veriyor.

HABER;E.TAYHAN