Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile birlikte Düzce’de tesis edilen 9 tesisin temelini atacak. Temeli atılacak tesislerin 8 Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ve 1 de Orman Genel Müdürlüğü tarafından Düzce’ye kazandırılacak.

Veysel Eroğlu, 7 Mayıs Pazartesi günü saat 16.00’da Düzce Belediyesi Kültür Merkezi düzenlenecek olan toplu temel atma merasimi ile 159 milyon TL yatırım bedelli 9 tesisin temelini atacak.

9 tesisin değeri 159 milyon
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, düzenlenecek toplu temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek Çilimli Yenivakıf ve Akçakoca Altunçay Barajları ile 6 taşkın koruma tesisinin temelini atacak. Ayrıca, Veysel Eroğlu ağaçlandırma ve ormancılık projelerini içeren çalışmalarında temellerini atacak.

Ayrıca, Düzce’de düzenlenecek merasimde 5 aileye gelir getirici tür, 10 aileye de ORKÖY sertifikası verecek olan Eroğlu kiraz, kestane ve ıhlamur türlerinden oluşan toplam 2 bin 500 fidanı da vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacak. Temeli atılacak tesislerle 2 milyon 230 bin metreküp su biriktirilecek. 1 il merkezi, 3 ilçe merkezi, 1 mahalle ile 5 bin 266 dekar arazi taşkın zararlarından korunacak.

Haber: M.AYDIN