Bayram ziyareti için geldiği Düzce’de dehşet dolu dakikalar yaşadı. Olay, Aziziye Mahallesi Özgür Sokak’ta sabah saatlerinde meydana geldi. Hendek’te yaşayan Yağız ailesi, teyzeleri Ayşe Kaya’yı bayram ziyareti için Düzce’ye geldi. İbrahim İlker Yağız, teyzesine gitmek için sokağa çıktığı esnada sokakta yaşayan 10 adet köpeğin saldırısına uğradı. Küçük Yağız’ın imdadına babası ve sokak sakinleri koştu. Saldırıda yaralanan Yağız, Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı.

Tedavisi yapılan Yağız’ın Teyzesi Ayşe Kaya, yaşananlara tepki göstererek çözüm bulmadığı gerekçesiyle Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’i eleştirdi.  Yağız’ın Teyzesi Kaya, saldırının sokakta meydana gelen ikinci saldırı olduğunu ifade ederek çözüm beklediklerini söyledi.  “Bir türlü çare bulmadıkları sokak hayvanları başımıza bela oldu. Sokağımızdaki ikinci saldırı oldu. İbrahim sabah teyzesine gitmek için sokağa çıktı. 10 tane köpeğin ortasında kaldı. İbrahim’i köpeklerin saldırısından kurtarabilmek için babası 2.kattan aşağı atladı. Mahalleli de kurtarmak için yardım etti. Saldırı sırasında köpeklerden biri İbrahim’in ayağından yaraladı. Belediye Başkanı Mehmet Keleş yatağında rahat uyuyor fakat biz rahat değiliz. Bu soruna bir çare bulunmasını istiyoruz. Biz köpeklerin sesinden, sokaklarda cirit atmasından dolayı rahatsızlık duyuyoruz. “

Sokak sakinleri olarak daha önce Düzce Belediyesine konuyla ilgili şikayette bulunduklarını ifade eden Kaya, Başkan Keleş’in kendilerini anlamasını isteyerek tepki gösterdi. “Biz kendimiz gece dışarıya çıkamıyoruz. Sokakta huzurumuz yok. Çare bulunmasını bekliyoruz. Oy isterken kapı kapı geziyorlar. Her sözü veriyorlar ama sözler lafta kalıyor. Gereken artık yapılsın. Saldırıya uğrayan Başkan Mehmet Keleş’in de yakını olabilirdi. İbrahim’in annesi sinir krizi geçirdi. Babası o anki panikle ‘Çocuğumu köpekler parçaladı’ diyerek oğlunu kurtarabilmek için can havliyle 2.kattan atladı. Artık yeter demekten başka yapacak bir şeyimiz kalmadı.”

Tedavisi tamamlanan talihsiz çocuk ailesiyle birlikte hastaneden ayrıldı. Köpek saldırılarının son 24 saat içerisinde 2-3 kez tekrarlandığı bilgisine ulaşıldı.


Haber:Y.SEVER