DEM-TAT-DER bu yıl ilkini düzenledikleri mezunlar buluşma gününü gerçekleştirdi.

Düzce Endüstri Meslek Lisesi, Teknik Lise ve Anadolu Teknik Lisesi Mezunlar derneği'nin bu anlamlı günününe Düzce Valisi Bülent Kılınç, mezunlar, görevli öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. ( DEM-TAT-DER ) Eski Mezunları ve öğretmenleri bir araya toplamak amacıyla düzenlediği, aynı zamanda geleneksel hale getirilmesini planladığı 1. Buluşma Günü okul bahçesinde saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Bu anlamlı gün protokol konuşmaları, plaket sunumu, yemek ikramı ve Endüstri Meslek Lisesi bölümlerinin gezilmesi ile devam etti. Mezunlar gününe katılan Düzce Valisi Bülent Kılınç kendisinin de Endüstri Meslek Lisesi mezunu olduğunu söyledi. Kılınç “Herşeyden önce bende Endüstri Meslek Lisesi Elektronik Bölümü mezunuyum.

Bu tür teknik liseler bizler için çok önemli. Sanayimiz için önemli olan ara elemanları yetiştiriyorlar.Bu tür okullara öğrencileri teşvik etmemiz gerekiyor” dedi.

Bu yıl ilki gerçekleştirilen Düzce Endüstri Meslek Lisesi, Teknik Lise ve Anadolu Teknik Lisesi Mezunlar derneğinin düzenlediği mezunlar buluşmasını da değerlendiren Kılınç yapılan etkinliğin çok anlamlı olduğunu belirtti.

Düzce Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Hüseyin Erçetin, 1969 yılında eğitim öğretime başlayan Düzce Endüstri Meslek Lisesi, Teknik Lise ve Anadolu Teknik Lisesi'nin 39 yıllık mazisi boyunca 11.565 mezun verdiğini, mesleki teknik eğitimde bir çok başarıya imza attıklarını söyledi.