Geçtiğimiz haftalarda Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü bölge iç tetkikçileri tarafından denetimlerin usulüne uygun yapılıp yapılmadığını tespiti için tapu ve kadastro müdürlüklerine gözlem ve değerlendirmelerde bulunuldu. Yapılan denetimleri sonucunda Ankara Kadastro Müdürlüğü, Çankaya Tapu Müdürlüğü ile Düzce Tapu Ve Kadastro Müdürlüklerinin örnek gösterilebilecek müdürlükler olduğu belirtildi.
Konuyla ilgili bilgi veren Düzce Tapu Müdürü Orhan Çalık, denetimlerde Düzce’de uyguladıkları 3 önerinin bölge müdürlükleri tarafından beğenildiğini bu durumun da gurur verici olduğu dile getirdi.

Çalık, “Düzce tapu ve kadastro müdürlüğü olarak ISO 9001 kalite yönetim sistemine pilot il olarak alınmıştık. Bu ISO 9001 belgesini almak için bir sürü hizmet standardının yükseltilmesi gerekiyor. Bu aşamaları çeşitli  denetim evrelerinden geçiriliyor. Biz birinci tetkikimizi ocak şubat ayında gerçekleştirmiştik. İkinci denetimi de geçtiğimiz hafta geçirdik. İstanbul ve Ankara bölgeden ve genel müdürlükten birer kişi müdürlüğümüzü ziyaret etti. Yaptıkları denetimlerde bizim ilaveten vatandaşların işlerini daha kolay hale getirecek uygulamamalarımız vardı. Bu çok hoşlarına gittiler ve Türkiye genelinde kamu hizmetleri standardına alıp uygulamak istediler. Bu da Düzce için çok gurur meselesi oldu. İnşallah ekmeğini yediğimiz kurumu hak ettiği yere getireceğiz.Eskiden vatandaş yalvarırdı işimi yapın diye şimdi “işlemleriniz hazır gelin imzanızı atın” diye biz yalvarıyoruz. Bu aşamada da bizi bölge müdürlüğü örnek ve pilot olarak seçti. Bizim uyguladığımız 3 önerinin kabul görerek Türkiye genelinde kurum politikası, kalite yönetimi ve hizmet standardının uygulaması bize ayrıca gurur verdi.”dedi.

Haber; S. KAŞKIR