Düzce Üniversitesi Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜHAM), bilimsel araştırma ve uygulamalar için araştırmacılara çalışma olanakları sunmaya devam ediyor.

Uygulama yapacak araştırmacıların, deney hayvanlarıyla yaptıkları bilimsel çalışma süreçlerini evrensel etik ilkelere uygun olarak yürütmesine olanak sağlayan DÜHAM,  eğitim, araştırma ve uygulama projeleri gibi birçok faaliyete ev sahipliği yapıyor. Düzce Üniversitesi araştırmacılarının yanı sıra faaliyetlerini ulusal ve uluslararası kuruluşlarla işbirliği içerisinde yürütmekte olan merkez, bu kapsamda birçok araştırmasını devam ettiriyor.

Çevre ve sağlık alanlarında ihtisaslaşma faaliyetleri kapsamında, Düzce Üniversitesi’nin işbirliği yaptığı firmalara ilk sonuç raporunu teslim etmeye başlayan merkez, bu işbirliğiyle firmaların ürünlerinin etkilerinin bilimsel açıdan araştırılması konusunda, Düzce Üniversitesi ve sanayi firmaları arasında yeni bir işbirliği örneği sergiliyor.

Deney hayvanı tür ve soylarına yönelik arşiv de oluşturan Düzce Üniversitesi Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi, faaliyet alanlarına giren konularda gereken alt yapı ve teknik desteği sağlayarak deney hayvanlarıyla ilgili uygulama, eğitim ve danışmanlık hizmetleri de yürütüyor.


Haber: C. ÜSTÜNER