68 kuşağının gençlik liderlerinden olan ve yargılandıkları sıkıyönetim mahkemesince çarptırıldıkları idam cezası 6 Mayıs 1972 tarihinde Ankara Merkez Kapalı Cezaevi’nde infaz edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan için Düzce’de anma töreni düzenlendi.CHP Gençlik Kolları üyeleri CHP 3. Sıra Milletvekili adayı Ömer Taşlı, Anıtpark’ta gezmiş ve arkadaşlarının fotoğrafının önüne karanfil bıraktı.

CHP Gençlik Kolları Düzce İl Başkanı Özlem Çıtlak, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın 6 Mayıs 1972'de idam edilişlerinin 43. yıl dönümlerini saygıyla andıklarını kaydetti. iki yıl önce Haziran’da yaşanan Gezi Parkı olaylarını hatırlatan
Çıtlak, “yine bir Haziran günü bu karanlık düzene son verecektir. Yaklaşmakta olan 7 Haziran, Türkiye için bir şans, bir çıkış yolu olarak önümüzde durmaktadır.”dedi. Çıtlak, açıklamasını şu sözlerle noktaladı:

“Bizler, ne Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını, ne Gezi’de öldürülen gençleri, ne Madımak’ta yakılan insanları ne de Soma gibi birçok kazada yitirdiğimiz madencileri, işçileri unuttuk! Hepsi zihnimizin bir köşesinde durmakta ve hesabı sorulacak günü beklemektedir. İşte Haziran, bu hesabın sorulacağı tarihtir!  Bütün mücadele azmimiz ve adalet özlemimiz ile Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı saygıyla anıyoruz. Özgürlük, eşitlik ve adalet mücadelesinde onların dik duruşlarını ve dirençlerini daima hatırlayacağız.”
HABER;S.KAŞKIR