12 Kasım 1999 depreminin 15. yıl dönümünde depremde yaşananları yansıtan fotoğraflar belediye binası önünde sergilendi. Depremi her yönüyle anlatan fotoğraf sergisini Düzceliler ilgiyle inceledi. Fotoğrafların yanı sıra kurtarma ekipmanları da sergide yer aldı.



Ayrıca Düzce Belediyesi tarafından saat 17:30'da Cedidiye Camii'nde depremde hayatını kaybedenler için Mevlid-i Şerif okutuldu ve Ardından aşure ikramı yapıldı. 



Bir başka fotoğraf sergisi de Anıtpark Meydanı'nında saat 12:00 ile 20:00 arasında MHP İl Teşkilatı tarafından düzenlendi. 23 Temmuz'da aramızdan ayrılan Gazeteci Mehmet Kıdıman’ın yaşanan o günleri an be an fotoğrafladığı ve her yıl bu fotoğrafları kendi imkanlarıyla Anıtpark Meydanı'nında açtığı sergiyi bu yıl MHP teşkilatı gerçekleştirdi.



Sergiyi ziyaret edenler fotoğrafları bakarak o günleri bir kez daha yaşadı.



Gazeteci Mehmet Kıdıman’ın oğlu Mehmet Akif Kıdıman, babasının anısını yaşatmaya devam edeceğini söyledi.



Sergide depremde yaşanan zorluklar anılıp hayatını kaybedenler için dualar edildi. Muharrem ayı nedeniyle de aşure dağıtımı yapıldı.


Osman Kuyumcu Anadolu İmamhatip Lisesi öğretmen, öğrenci ve veli işbirliği ile geleneksel aşure günü ve 12 Kasım deprem şehitlerinin anma programı yapıldı.




Okulun konferans salonunda yapılan programa yoğun bir katılım gösterildi. Programda ilahiler orkestra eşliğinde seslendirildi.


Konferans salonunda program devam ederken dışarıda da öğrencilere yemek ikramı yapıldı. Depremde hayatını kaybedenler için ayrıca İmam Hatip Camii'nde Kuran-ı Kerim ve Mevlit okundu.
Haber; Y.SEVER