Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenler, 10. yıldönümünde Sakarya'da binlerce kişinin katıldığı etkinlikte anıldı. Kent Meydanı'nda toplanan kalabalık, depremin meydana geldiği 03:02'de hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu Ancak  Düzce'de ise hiç kimse depremi anmak için çabalamadı.
17 Ağustos 1999'da meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenler, Adapazarı'nda, felaketin yaşandığı saat 03.02'de anıldı. Kent meydanında toplanan yaklaşık 2 bin kişi, depremde hayatını kaybedenler anısına saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okudu. Sakaryaspor taraftarlarından oluşan Tatangalar grubunun düzenlediği anma gecesinde Düzce'den giden Pİ Alternatif Sanat Atölyesi oyuncuları, Deprem Oratoryosu adını verdikleri oyunda 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde yaşanan acıları canlandırdı. Tiyatro oyunu sırasında depremde yakınlarını kaybeden aileler, gözyaşlarını tutamadı. Tiyatro gösterisinin ardından depremi anlatan sinevizyon gösterisi sunuldu. Gecede, Sakarya İl Müftülüğü din görevlileri, depremde hayatını kaybedenler için Kuran okudu, dua etti. Gecenin sonunda depremin meydana geldiği 03.02'de, taraftarlar meşaleler yaktı. Depremde 12 yaşındaki kızı Tuğba'yı kaybeden Firdevs Akgül, anma programında kızının resmine sarılarak ağladı. Akgül, kızının çarpık yapılaşmanın kurbanı olduğunu belirtti. Yine Aynı şekilde Kızını ve torununu kaybeden Sacide Ateş, depremin acısını ilk günkü gibi yaşadığını ifade ederek; "Üzüntülüyüz  Acıyı yaşayan bir anne ve kardeş olarak buradayım. Duygularım çok yoğun Depremde Kızımı ve torunumu kaybettim  İkisi aynı mezara gömüldü. Herkesin acısını paylaşıyorum. Hiç unutmadım Damadım 10 yıldır eşinin ve kızının acısıyla yaralanıyor." şeklinde konuştu.

Sakarya'da bunlar yaşanırken Düzceliler depremi yaşamamış gibi evlerinde uykudaydı. Düzce'de 270 kişinin hayatını kaybettiği depremde Düzceli vatandaşlar hayatını kaybedenler için hiçbir anma etkinliği düzenlemedi. Yaşanan acıların üzerinden 10 yıl geçti ve acılar çok çabuk unutuldu gibi görünüyor. Hayatını kabedenler unutulup giderken, depremin bir daha olmayacakmış gibi davranılması insanların duyarsızlığını gösteriyor.