Düzce'nin tarihi Derdin Kaplıca Suyu ölüyor vatandaş çaresiz bekliyor..Kaplıcanın bulunduğu alana inşa edilen Hidro Elektrik Santrali'ne (HES)  tepki gösteren köylüler "asırlık kaplıca HES'in gölgesinde kaldı. HES kaplıcayı da köyümüzü de bitiriyor" diyerek yetkilileri çare olmaya çağırdılar. Muhtar Yaşasın Demirbaş, sıkıntıyı kabul ettiklerini belirterek " mahkemeye başvurduk, bekliyoruz " demekle yetindi..

Beyköyü beldesinde tarihi geçmişe sahip Derdin Kaplıca Suyu'nun Hidro Elektrik Santrali (HES) işgali altında bitmesi köy ve çevre köylerde büyük tepkilere neden oluyor. HES'in köyde ve Derdin Kaplıcası'nın bulunduğu alanda ağaç bırakmadığını belirten vatandaşlar gönderdikleri fotolarla ağaç katliamına dikkat çektiler..

DÜNYADA TEK KAPLICA

Fransız Prof. Dr. Salomon Calci'nin " Bu şifalı su, dünyaca ünlü Karisbad-Mühbrunnen kaynağı ayarındadır" dediği Derdin Kaplıca Suyu HES'e kurban edilecek.Prof. Dr. Nusret Şakir Dirisu "Hiroloji adlı eserinde Derdin Kaplıca Suyu'nun özelliğini şöyle izah ediyor:"Dünyada içiminin hoşluğu  ve bünyeye yaptığı etki bakımından daha üstün değerde bir başka su daha yoktur"HES yüzünden ağaç katliamının yapıldığı iddia edilen bölgede şimdi mahkemeden gelecek cevap bekleniyor.

Haber;e.tayhan