Düzce’de aşırı yağışlarla birlikte kent merkezinde özellikle ana arttellerde oluşan yağmur suları alt yapı eksikliğini ber kez daha gözler önüne serdi. Her yağışta suların biriktiği belli bölgelerde büyük sıkıntılar yaşanırken, dere yataklarında da su seviyesinin ciddi oranda yükselmesi , ıslah çalışmalarının yetersiz kaldığını ortaya koydu.

Düzce’nin alt yapı eksiklikleri ile ilgili yapılacak çalışmalar hakkında mikrofonlarımıza açıklamalarda bulunan Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, alt yapıda özellikle belli bölgelerde ciddi sorunlar yaşadıklarını belirterek, tespitlerin yapıldığını ve çalışmalara başlanacağını söyledi. 50 kilometre kanalizasyon ve 10 kilometre yağmur suyu hattı yapımının bu yıl programa alındığını belirten Bayram, Aşırı yağışlarda oluşan sıkıntıları en aza indirmek istiyoruz dedi.
Bayram, Asar Deresi ve Karaca Deresi’nde yeniden bir ıslah çalışması yapılacağını belirterek, Karaca Deresi için bu yıl 1 Milyon TL ödeneğin hazır olduğunu ve bir araç köprüsü inşaatı ile dere ıslahı çalışmalarına bu yıl başlanacağını söyledi. Asar Deresi’nin ise Doğu kısımlarında ıslah çalışmalarının devam edeceğini belirten Bayram, 2010 yılı programına alınmak şartıyla Asar Deresinde önemli çalışmaların yapılacağını açıkladı.