Ballıca köyünde bazı köylülerin başına gelen ilginç olay köylüleri, “ Allah’ın deresinden de para alınır mı?” dedirtti. Köyde tütün üreticiliği yapan ve geçen yıl kanaletlerin yıkılması nedeniyle ürününü sulamakta zorlanan vatandaşlar dereden aldıkları su için de para ödemek zorunda bırakıldıklarını iddia ettiler. Köylüler adına bir açıklama yapan ve yaşadıkları bu olayı adaletsizlik olarak nitelendiren Burhan Altun, yıkılan kanaletlerin yerine yenisi yapılması için söz verildiğini, ancak yapılmadığı için köylülerin ürünleri yanmasın diye dereden su çektiğini söyledi.

Altun, “ Sulama Birliği su vermiyor ama para talep ediyor. 20 köylü icralık olduk. Ödeyemiyoruz. Ödeyemeyeceğiz de. Dereden su alınmaz deyip para istiyorlar. Bugüne kadar valilik dahil çıkmadığımız kapı kalmadı. Şimdiki Milletvekili Fevai Arslan o zaman il başkanıydı. Kendisi gelip gördü hatta boşa akan dereden para mı alınır ben bu işi çözeceğim dedi. Hala bir ses yok. Yetkililerden buna bir çözüm istiyoruz.” dedi.

Altun, icralık olan köylülerin borçlarının her gün katlandığını söyleyerek, bu uygulamanın sadece tütün üreticilerine yapıldığını, çeltik üreticileri ile tütün üreticilerinin eşit tutulmadığını iddia etti.

Haber; H. İŞCAN