Düzce Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Derman’ın Gaziantep Caddesi’nde bulunan yeni binası muhteşem bir açılışla hizmete girdi. Açılışa Düzce Valisi Bülent Kılınç, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İlçe Belediye Başkanları,  Daire Müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri,  öğretmen, kursiyer ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Düzce Valisi Bülent Kılınç, Derman’ı yeni tanımaya başladığını,  katılımın fazlalığını görünce  çok memnun olduğunu söyledi. Uygarlığın gelişmesi için kadınların önünün açılması gerektiğini ifade eden Kılınç, bayanların yönetimde daha etkin rol almasının önemine işaret etti. Vali Kılınç, Düzce’de olağanüstü bir yemek kültürü olduğunu, atanmasından bu yana beş kilo aldığını, şimdi de vermeye çalıştığını söyledi.

Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise,  Derman’ın Düzce Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde halkla buluştuğu merkezlerden biri olduğunu belirtirken, bu merkezde kadınların üretim ve sosyal hayata daha etkin katılım imkanı bulduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından Derman’ın yeni binasının açılışı yapıldı. Davetliler daha sonra merkezde eğitim alan bayanların hazırladığı el sanatları, resim, ev mefruşatı ürünlerinden oluşan sergiyi gezdiler. Açılışta  gitar dinletisi,  belediye bandosu  konseri ve halk oyunları gösterisi de davetlilerin beğenisine sunuldu.